„Ljubi ga majka“: Antologijska rečenica koja je Daru Čalenić učinila nezaboravnom

12.03.2021

07:39 >> 10:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Gotovo da ne postoji osoba koja ne pamti Daru Pavlović kako zajedno sa suprugom Živoradom Žikom Pavlovićem u Žikinoj dinastiji” prolazi kroz brojne neda?

„Ljubi ga majka“: Antologijska rečenica koja je Daru Čalenić učinila nezaboravnom
Copyright Printskrin Jutjub

Glumica Darinka Dara Čalenić napustila nas je danas u 87. godini, nakon duge i teške bolesti.

Gotovo da ne postoji osoba koja ne pamti Daru Pavlović kako zajedno sa suprugom Živoradom Žikom Pavlovićem u “Žikinoj dinastiji” prolazi kroz brojne nedaće koje nosi bračni život.

Poslednjih godinu dana glumica je provela u Beogradu, jer je samo dva dana pre povratka na Floridu doživela moždani udar zbog kojeg je morala da promeni ne samo način života, već i mesto boravka, piše Blic.

– Prijatno je kada čujem da me svi pamte po “Žikinoj dinastiji”. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan. Kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa “ljubi ga majka” – govorila je Dara i otkrila kako izgleda njen život.

Printscreen/Youtube

– Moj život je danas oslobođen profesionalnih obaveza. Igrala sam u brojnim filmovima pre nego što sam završila u kolicima. Mnogo čitam i volim da kuvam. Moj Vlada obožava moju hranu, što mi je posebno drago jer njega je vrlo teško zadovoljiti, u svakom pogledu!

Glumica je rekla da je ponosna na ulogu Dare.

– Ne dao bog kada bi mi svaki film u kojem sam glumila imao toliku popularnost kao “Žikina dinastija”, ne bih mogla na ulicu da izađem. Boba je tada izigravao zvezdu, zavitlavala sam ga zbog toga. Bio je simpatičan, ali nisam verovala da će postići takvu slavu. Ne volim da igram u nastavcima, jer se time lik razvodnjava. Uz to, moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor – priznala je na kraju.

Tako je Dara Čalenić sahranila svoj alter ego da bi nastavila život sa svojim suprugom. Spakovala je kofere i napustila Jugoslaviju, preselila se u Ameriku i gotovo nestala sa scene. Svoj život preko okeana opisala je ovako:

– Život u Kembridžu (Boston) bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi – iskrena je Čalenićeva.

Printscreen/Youtube

Nekoliko godina glavni partner bio joj je Dragomir Bojanić Gidra. Prisetila se trenutaka sa snimanja:

Pročitajte još

– Gidra je bio trezven. Kada radi, bio je kooperativan. Neverovatno kako su mu na pamet dolazile originalne ideje. Jednom prilikom sam mu rekla: “Šteta što nisi žensko pa da glumiš umesto mene”, a on odgovara: “Ako treba, mogu da se i u tebe preobrazim, pa onda slobodno možeš da ideš u svoju Ameriku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike