Voja Brajović za 24sedam o pola veka druženja sa Vlastom: Bio je čudesno biće i naš zaštitnik

24.03.2021

11:02 >> 11:09

0

U poslednjih pedeset i nešto godina bili smo skoro nerazdvojni. On je nama ulivao, ne samo optimizam, već nadu i radost življenja, radost bavljenja ovim posl

Voja Brajović za 24sedam o pola veka druženja sa Vlastom: Bio je čudesno biće i naš zaštitnik
Copyright Voja Brajović / ATAImages / Antonio Ahel

Odlazak velikana Vlaste Velisavljevića pogodio je i ražalostio njegovog kolegu i dugogodišnjeg prijatelja Vojslava Brajovića, koji je u razgovoru za naš portal evocirao uspomene na poslednjih pola veka koliko je njihovo drugovanje trajalo.

– U poslednjih pedeset i nešto godina bili smo skoro nerazdvojni. Doživljavali smo ga kao najveću radost, ne kao najstarijeg glumca. Bio je najmlađi, najradosniji… On je nama ulivao, ne samo optimizam, već nadu i radost življenja, radost bavljenja ovim poslom – priča Brajović i ističe:

– Vlasta je posedovao najznačajnije ljudske osobine – nije mrzeo nikoga, a kamoli da je nekom želeo ili činio zlo. Kao takav bio nam je uzor, ne samo nama, već tokom svih ovih godina različitim generacijama. Bio je obožavan od najmlađih kolega, s njima je bio najprisniji kao da su vršnjaci.

Antonio Ahel/ATA Images

Glumac kaže da je Velisavljević u svojoj profesiji bio božanstven i da se u njegovoj glumi mogla videti samo čista umetnost i istina kojom se uvek bavio.

–  To je jako dragoceno i neponovljivo. Vlasta je bio jedno čudesno biće. Bio je naš zaštitnik. Iako mi je toliko teško zbog njegovog odlaska, svestan sam da mi je mnogo vrednije to koliko mi je podario radosti u životu i to je veće od sve tuge koju sada osećam kada je zauvek otišao – zaključio je Brajović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike