Klint Istvud ne posustaje ni u 91. godini: Režira i glumi u svom novom filmu

26.03.2021

16:38

0

Holivudska legenda premijeru dočekuje u devetoj deceniji i time se upisuje na listu najdugovečnijih glumaca

Klint Istvud ne posustaje ni u 91. godini: Režira i glumi u svom novom filmu
Copyright Klint Istvud/Profimedia

Slavni glumac Klint Istvud režirao je film “Plači, Mačo” u kojem igra i glavnu ulogu, a premijera je zakazana za 22. oktobar, najavljeno je iz studija “Warner Bros”.

Holivudska legenda premijeru filma dočekuje u  91. godini i upisuje se na listu najdugovečnijih glumaca.

Radnja filma urađena je po istoimenom romanu Ričarda Neša, a odvija se 1978. godine i prati Majka Majloa, nekadašnju zvezdu rodea, a sada istrošenog odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne. On želi na Majlo ode po njegovog sina (Eduardo Minet) u Meksiko, praktično ga kidnapuje od majke alkoholičarke i dovede ga u Teksas. Dok se vraćaju kroz predele ruralnog Meksika i sreću se sa neočekivanim iznenađenjima na putu, Majlo uči mladog saputnika tome šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku i za lično iskupljenje, navodi se u opisu filma.

Profimedia

Pored njih dvojice, u filmu igraju i Dvajt Joakam, Natalija Trejven, Horasio Garsija Rohas i Fernanda Urehola.

Filmska legenda, dobitnik četiri Oskara i četiri Zlatna globusa, u maju prošle godine proslavio je 90. rođendan. Filmsku karijeru je i počeo u niskobudžetnim TV vesternima i filmovima B kategorije, a posle kaubojske serije “Sirova koža” (1959-1965) probio se na veliki ekran u kultnoj trilogiji Serđa Leonea “Za šaku dolara” (1964), “Za dolar više” (1965) i “Dobar, loš, zao” (1966). Uloge u tim filmovima od njega su napravile svetsku zvezdu, a njegov “minimalistički” stil glume mnogi su kasnije pokušavali da kopiraju.

Profimedia

Osim kao Bezimeni, Istvud se u istoriju filma upisao i kao mačo inspektor Hari Kalahan iz serijala o prljavom inspektoru u režiji Dona Zigela, a antiheroja je igrao u “Bekstvu iz Alkatraza” (1979). Šira publika otkrila je u njemu odličnog poznavaoca džeza nakon što je režirao “Bird” (1988), biografski film o saksofonisti Čarliju Parkeru, a njegova nežnija strana došla je do izražaja u “Mostovima okruga Medison” (1995). Kao zanimljivost navodi se i to da Istvud još čuva pončo koji je nosio u svim filmovima Serđa Leonea, piše Telegraf.

Pročitajte još

“Plači, Mačo” je deveti film koji u devetoj deceniji života potpisuje kao reditelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike