Poznati glumci za 24sedam o Vlasti Velisavljeviću: Bio je svetionik umetnosti

27.03.2021

12:22 >> 12:24

0

Sećanja na večitog dečaka podeli su za naš portal Nebojša Milovanović, Nela Mihailović, Vaja Dujović i Milica Mihajlović

Poznati glumci za 24sedam o Vlasti Velisavljeviću: Bio je svetionik umetnosti
Copyright Vlasta Velisavljević/Stefan Tomasevic/ATAImages

Velikan glumišta Vlasta Velisavljević biće sahranjen danas u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju gde će se okupiti njegove kolege, prijatelji i poštovaoci lika i dela.

Sećanja na “večitog dečaka” podeli su za naš portal Nebojša Milovanović, Nela Mihailović, Vaja Dujović i Milica Mihajlović.

– Šta reći više do da smo svi verovali da će sigurno, posle svega što je u životu preživeo, pobediti ovaj virus. Šta je virus za Velikog Vlastu?! Ne znam šta bih rekla… a ima toliko toga. S druge strane, izlišno je govoriti bilo šta, napustio nas je sinonim za radost. Otišao je najstariji, a najmlađi među nama – kazala je Dujovićeva.

Promo/Vladimir Avramović

Nela Mihailović ističe da će nedostajati podjednako i glumcima i publici:

– Veliki, divan, nežan, šarmantan, uvek nasmejan, gospodin glumac – Vlasta Velisavljević!

Onog dana kada je Velisavljević umro, seća se Milica, primetila je koliko su svi ožalošćeni i koliko svi njegovu smrt doživljavaju kao lični gubitak, a to nije, kako kaže, samo vezano za njegovu glumu, to je vezano za njegovu neponovljivu ličnost.

Antonio Ahel/ATA Images

– Bio je čovek koji je pregrmeo i robiju i ratove, i Goli otok, on je bio stradalnik, on je bio mučenik, ali nikada ništa, za sve ove godine, ni u jednom momentu osim topline i vedrine iz njega nije izbijalo. Toliko je on nosio radost u sebi i zadržao tu svoju divnu dečačku prirodu do duboke starosti, koja se na njemu nikada nije primećivala. Baš osećam njegov odlazak kao veliki, lični gubitak. Svi smo ga zvali Vlastica i tako smo mu tepali zato što smo ga mnogo voleli. On je bio naš drugar, bio je mlađi od svih nas. Neverovatan čovek i umetnik – istakla je Mihajlovićeva.

Za glumca Nebojšu Milovanovića Vlasta je bio “najmoderniji živi svetionik umetnosti.”

ATA Images Stefan Tomašević

– Svedok pobede života i duha nad ratovima, strahotama, nepravdama, vremenima… Bio je tanana podrška emociji, poeziji, radosti u umetnosti i svemu što je bila njegova vekovna vodilja kroz život – zaključio je Milovanović.

Pročitajte još

Komemoracija Vlasti Velisavljeviću biće održana 2. aprila u 12 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike