Emotivni govor Irfana Mensura na sahrani Vlaste Velisavljevića: Sad znate zašto se svaki put osmehnemo kad izgovorimo njegovo ime

27.03.2021

16:16 >> 16:20

0

Ceo njegov život bio je jedna velika anegdota, o kojoj bih mogao da pričam do jutra, rekao je glumac

Emotivni govor Irfana Mensura na sahrani Vlaste Velisavljevića: Sad znate zašto se svaki put osmehnemo kad izgovorimo njegovo ime
Copyright Foto:24sedam Goran Sivački/ATA Images

Velikan glumišta Vlasta Velisavljević sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Kraj njegove večne kuće u prisustvu njegove porodice i mnogobrojnih kolega i prijatelja, govor je održao glumac Irfan Mensur.

– Imam tremu jer moram da ti mahnem u ime JDP-a, u ime beogradskih i srpskih pozorišta, glumišta i publike. Hteo sam da održim prigodan govor, ali sam onda pročitao šta su o tebi objavili i napisali tvoja Petrićka, Tanja, šta su izjavile neke naše kolege i onda sam ostao bez reči. Sve što su oni napisali i izgovorili ti pripada – počeo je emotivni govor Mensur i nastavio:

–  Lane, Voja, Dimitrije zvani Mića, ja, pa i ovi balavci, Žarko, Leka, Glogi, primili smo te u naše društvo iako si bio najmlađi i priznaj da si se dobro osećao sa nama. Sad ćeš da se družiš sa Glogijem i Nikolom Simićem. Molim te, kaži Nikoli da je recept koji je dao Voji i meni protiv opadanja kose odličan i da deluje. Zahvali mu se u naše ime – uspeo je bar na kratko da nasmeje svoje kolege.

Foto:24sedam Goran Sivački

Glumac je istakao i da je ceo život Vlaste Velisavljevića jedna velika anegdota, o kojoj bi mogao da priča do jutra.

– Moram da podelim jednu anegotu da bi shvatili šta ja mislim, ali i šta ćete vi misliti o Vlasti. Igrali smo predstavu i odjednom panika, Vlasta pao u nesvest, u pola predstave. Predstava se prekida, zove se hitna pomoć. Mi svi oko njega: “Vlasto, šta je?” A on onako onemoćao otvorio oči i kaže: “Ma nije ništa, držim dijetu”. Mi ga pitamo šta će mu dijeta. Kaže on: “Hoću da budem lep kao vi. Vi svi napraviste karijere na lepotu, a ja na talenat i meni je dosta toga”. Eto, takav je čovek bio – rekao je Mensur.

On se unapred izvinio prisutnima ako njegov govor bude duži, ali ih je sve zamolio za malo strpljenja kako bi ispričao “lepu priču o Vlasti Velisavljeviću”.

Foto:24sedam Goran Sivački

Mensur je ovom prilikom evocirao uspomene na letovanje, kada su išli u kamp kućicu Vlastine supruge i njega, a prilikom svakog zaustavljanja Velisavljević bi hranio pse lutalice govereći: “Pozdravlja vas moja Nada”, jer su i oni prilikom svakog puta voleli da zastanu i ono što imaju od hrane daju životinjama.

Pročitajte još

– Kuče grli Vlastu i ono njega. Radost na sve strane. Tako je bilo na svakom zaustavljanju. Vlasta stane, zviždi, kuče se radosno pojavi i on ga nahrani. Kaže Vlaste da on i njegova Nada svaki put baš tuda prođu kako bi ih nahranili. Eto to vam je bio Vlasta. Sad vam je malo jasnije zašto se svi osmehnemo kada izgovorimo njegovo ime. Žao mi je što je otišao takav čovek – kazao je Mensur i zamolio sve prisutne za veliki aplauz, poslednji za Vlastu Velisavljevića.

Foto:24sedam Goran Sivački

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike