Dejan Lutkić za 24sedam: Sve prevare novih „Švindlera“

10.04.2021

18:17 >> 16:24

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznati glumac i izvršni producent otkriva šta možemo očekivati u nastavku jedne od najgledanijih domaćih serija

Dejan Lutkić za 24sedam: Sve prevare novih „Švindlera“
Copyright Dejan Lutkić / Promo/Nevena Vukes

Serija „Švindleri“ je tokom prošle godine bila jedna od najpopularnijih među ljubiteljima kvalitetne televizijske igrane produkcije. Sjajan scenario i režija, ali i sama radnja ove nesvakidašnje priče, ambijent u kome je snimana, odlične uloge kompletne glumačke ekipe doprineli su velikom uspehu ovog projekta. Dugo se nagađalo o tome da li će „Švindleri“ dobiti nastavak, koji je počeo da se snima početkom prošlog decembra, da bi tokom poslednjih dana marta ove godine realizacija bila uspešno privedena kraju.

Promo/Nevena Vukes

Na jesen nas očekuje emitovanje drugog dela serije, a do tada Dejan Lutkić, izvršni producent i jedan od glavnih glumaca u ovom ostvarenju, za portal 24sedam otkriva šta nas očekuje u novoj priči, koja će, sudeći po svemu, biti još uzbudljivija i napetija.

– Uspeli smo da realizujemo sve što smo zamislili, što nam je bilo kao zadata okolnost. Nije bilo lako, što zbog situacije u kojoj se ceo svet nalazi, što zbog toga što je bila zima i snimali smo na velikoj hladnoći. Ipak, izborili smo se sa svim preprekama, i uprkos svemu nijedan član ekipe se nije razboleo. Snimali smo poštujući sve mere predostrožnosti u ovakvim uslovima, i moj lični utisak je da smo napravili sjajnu priču, koja će se, nadam se, dopasti gledaocima. Bilo nam je veoma bitno i jako smo se trudili da ispoštujemo standarde koje smo postavili u prvoj sezoni, u smislu vizuelne estetike, radnje, odnosa, količine humora, melodrame i misterije. Mislim da smo u tome sigurno uspeli i da smo čak otišli i korak dalje. Pored toga, i produkciono će nastavak biti atraktivniji od prve sezone. Na kraju krajeva, publika je ta koja će dati sud kad počne emitovanje serije – ističe na početku razgovora poznati glumac.

Promo/Nevena Vukes

Na pitanje šta možemo očekivati u novim „Švindlerima“, Lutkić otkriva da će biti mnogo iznenađenja, ali i veoma tajanstven zaplet, iako se ovog puta karte otvaraju na samom početku.

– Imamo malo drugačiju dinamiku i priču, kao i niz iznenađenja od novih likova koji se pojavljuju. Ima dosta novih likova, dok „stari“ pokušavaju da se preobrate u pravom smislu te reči. U prvom delu serije, palanka je bila jedno učmalo mesto u kome život vrlo šturo funkcioniše i ne dešava se ništa spektakularno. Sada je ona puna ljudi, malo je  procvetala i u njoj se događaju različite stvari, a mnogi ljudi imaju svoje uloge u toj priči. Taman što je zaboravila na priču o lozu i milion dinara, u palanku stižu crna udovica, genijalni početnik i kralj švindlera, svako sa svojim ciljem.

Promo/Nevena Vukes

Nova i stara lica se prepliću, upoznaju, a poneki se i prisećaju davno zaboravljenih poznanstava, tonući zajedno sa meštanima u neproverenu priču o velikom bogatstvu, izgubljenom negde u palanci, koje traži najveća kriminalna organizacija Kraljevine. Za razliku od prošle, ove godine ne možemo da izdvojimo jedan lik koji je glavni u seriji, jer ima više njih koji paralelno vode radnju sve vreme, i to će biti veoma zanimljivo. U jednom momentu se svi oni spajaju, a razrešenjem svako odlazi u svom pravcu. S druge strane, karte se ovog puta otvaraju na samom početku, ali neizvesnost traje do samog kraja. Biće mnogo začkoljica koje će na krajevima epizoda prouzrokovati događaje u sledećim, i kojima se kriju stvari koje su se zaista dogodile i način na koji se to desilo – kaže Lutkić.

Glumac nam je otkrio i kakve promene su nastale u glumačkoj ekipi, ko su nova imena koja ćemo od jeseni gledati u „Švindlerima“, ali i šta se dešava sa njegovim likom Otona Muhe.

– Od prvobitne podele ponovo ćemo videti Dragana Jovanovića, Branku Pujić, Anđelu Jovanović, Nevenu Vukes, Marka Gvera, Dubravka Jovanovića, a što se tiče novih glumaca, tu su Slaven Došlo, Katarina Žutić, Jovana Balašević, Nebojša Cile Ilić, Peđa Bjelac i Andrej Šepetkovski sa svojom decom, jer i ona igraju u nastavku serije. Što se tiče moje uloge, Oton Muha se sada pojavljuje pod sasvim drugačijim okolnostima. Više ne koristi svoj pseudonim, već se predstavlja pravim imenom i prezimenom – Koviljko Ignjatović. Desiće se neki raspleti vezani za njegovu sudbinu i razne odnose koji se tiču njegovog prezimena i porodice.

Promo/Nevena Vukes

Scenarista serije je Adam Ranđelović, po ideji Đorđa Milosavljevića, režiju potpisuje Slobodanka Radun, scenograf je Vlada Vićentijević, kostimograf Jelena Petrović, a direktor fotografije Bogdan Babović. Izvršna produkcija je poverena „Atos filmu“, a produkcija „Telekomu“.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike