Dejan Lutkić za 24sedam: Sve prevare novih „Švindlera“

10.04.2021 | 18:17 >> 16:24

Autor: Dejan Ćirić

Poznati glumac i izvršni producent otkriva šta možemo očekivati u nastavku jedne od najgledanijih domaćih serija

Copyright Dejan Lutkić / Promo/Nevena Vukes

Serija „Švindleri“ je tokom prošle godine bila jedna od najpopularnijih među ljubiteljima kvalitetne televizijske igrane produkcije. Sjajan scenario i režija, ali i sama radnja ove nesvakidašnje priče, ambijent u kome je snimana, odlične uloge kompletne glumačke ekipe doprineli su velikom uspehu ovog projekta. Dugo se nagađalo o tome da li će „Švindleri“ dobiti nastavak, koji je počeo da se snima početkom prošlog decembra, da bi tokom poslednjih dana marta ove godine realizacija bila uspešno privedena kraju.

Copyright Promo/Nevena Vukes

Na jesen nas očekuje emitovanje drugog dela serije, a do tada Dejan Lutkić, izvršni producent i jedan od glavnih glumaca u ovom ostvarenju, za portal 24sedam otkriva šta nas očekuje u novoj priči, koja će, sudeći po svemu, biti još uzbudljivija i napetija.

– Uspeli smo da realizujemo sve što smo zamislili, što nam je bilo kao zadata okolnost. Nije bilo lako, što zbog situacije u kojoj se ceo svet nalazi, što zbog toga što je bila zima i snimali smo na velikoj hladnoći. Ipak, izborili smo se sa svim preprekama, i uprkos svemu nijedan član ekipe se nije razboleo. Snimali smo poštujući sve mere predostrožnosti u ovakvim uslovima, i moj lični utisak je da smo napravili sjajnu priču, koja će se, nadam se, dopasti gledaocima. Bilo nam je veoma bitno i jako smo se trudili da ispoštujemo standarde koje smo postavili u prvoj sezoni, u smislu vizuelne estetike, radnje, odnosa, količine humora, melodrame i misterije. Mislim da smo u tome sigurno uspeli i da smo čak otišli i korak dalje. Pored toga, i produkciono će nastavak biti atraktivniji od prve sezone. Na kraju krajeva, publika je ta koja će dati sud kad počne emitovanje serije – ističe na početku razgovora poznati glumac.

Copyright Promo/Nevena Vukes

Na pitanje šta možemo očekivati u novim „Švindlerima“, Lutkić otkriva da će biti mnogo iznenađenja, ali i veoma tajanstven zaplet, iako se ovog puta karte otvaraju na samom početku.

– Imamo malo drugačiju dinamiku i priču, kao i niz iznenađenja od novih likova koji se pojavljuju. Ima dosta novih likova, dok „stari“ pokušavaju da se preobrate u pravom smislu te reči. U prvom delu serije, palanka je bila jedno učmalo mesto u kome život vrlo šturo funkcioniše i ne dešava se ništa spektakularno. Sada je ona puna ljudi, malo je  procvetala i u njoj se događaju različite stvari, a mnogi ljudi imaju svoje uloge u toj priči. Taman što je zaboravila na priču o lozu i milion dinara, u palanku stižu crna udovica, genijalni početnik i kralj švindlera, svako sa svojim ciljem.

Copyright Promo/Nevena Vukes

Nova i stara lica se prepliću, upoznaju, a poneki se i prisećaju davno zaboravljenih poznanstava, tonući zajedno sa meštanima u neproverenu priču o velikom bogatstvu, izgubljenom negde u palanci, koje traži najveća kriminalna organizacija Kraljevine. Za razliku od prošle, ove godine ne možemo da izdvojimo jedan lik koji je glavni u seriji, jer ima više njih koji paralelno vode radnju sve vreme, i to će biti veoma zanimljivo. U jednom momentu se svi oni spajaju, a razrešenjem svako odlazi u svom pravcu. S druge strane, karte se ovog puta otvaraju na samom početku, ali neizvesnost traje do samog kraja. Biće mnogo začkoljica koje će na krajevima epizoda prouzrokovati događaje u sledećim, i kojima se kriju stvari koje su se zaista dogodile i način na koji se to desilo – kaže Lutkić.

Glumac nam je otkrio i kakve promene su nastale u glumačkoj ekipi, ko su nova imena koja ćemo od jeseni gledati u „Švindlerima“, ali i šta se dešava sa njegovim likom Otona Muhe.

– Od prvobitne podele ponovo ćemo videti Dragana Jovanovića, Branku Pujić, Anđelu Jovanović, Nevenu Vukes, Marka Gvera, Dubravka Jovanovića, a što se tiče novih glumaca, tu su Slaven Došlo, Katarina Žutić, Jovana Balašević, Nebojša Cile Ilić, Peđa Bjelac i Andrej Šepetkovski sa svojom decom, jer i ona igraju u nastavku serije. Što se tiče moje uloge, Oton Muha se sada pojavljuje pod sasvim drugačijim okolnostima. Više ne koristi svoj pseudonim, već se predstavlja pravim imenom i prezimenom – Koviljko Ignjatović. Desiće se neki raspleti vezani za njegovu sudbinu i razne odnose koji se tiču njegovog prezimena i porodice.

Copyright Promo/Nevena Vukes

Scenarista serije je Adam Ranđelović, po ideji Đorđa Milosavljevića, režiju potpisuje Slobodanka Radun, scenograf je Vlada Vićentijević, kostimograf Jelena Petrović, a direktor fotografije Bogdan Babović. Izvršna produkcija je poverena „Atos filmu“, a produkcija „Telekomu“.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam