Tihomir Arsić biće sahranjen u subotu na Novom groblju

08.12.2020

15:35

0

Od 1984. godine bio je stalni član glumačkog ansambla nacionalnog teatra, a njihov predlog je da počiva u Aleji zaslužnih građana

Tihomir Arsić biće sahranjen u subotu na Novom groblju
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Tihomir Tika Arsić preminuo je u juče u 64. godini nakon duge i teške bolesti, a biće sahranjen u subotu 12. decembra na Novom groblju.

Opelo je zakazano za 14 časova, a poslednji ispraćaj u 14.30, potvrdili su iz Narodnog pozorišta.

Arsić je od 1984. godine bio stalni član glumačkog ansambla nacionalnog teatra, a njihov predlog je, kako prenosi Kurir, da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

– Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima. Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u “Idiotu” Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona – saopštili su iz Narodnog.

Za maestralno tumačenje Rogožina, kolekciji brojih priznanja koje je dobio tokom karijere, Arsić je pridružio i dve najznačajnije nagrade koje je osvojio upravo tom ulogom – “Zlatnog viteza” u Moskvi i Nagradu “Raša Plaović” za najbolje glumačko ostvarenje.

Kada je reč o Arsićevom angažmanu u Narodnom pozorištu, svakako se izdvaja i nastup u kultnoj predstavi “Solunci govore” po tekstu Antonija Ðurića i u režiji Cisane Murusidze.

Pročitajte još: Bio je veran svom teatru: Komemoracija Tihomiru Arsiću biće u Narodnom pozorištu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike