Neno Belan uz mediteranske ritmove odveo publiku na obalu mora (FOTO/VIDEO)

27.07.2021

08:20 >> 08:22

0

U Botaničkoj bašti posetioci su uživali i pevali u glas uz pesme iz dugogodišnje karijere sa grupom Đavoli poput Pričaj mi o ljubavi, Ostani uz mene, Stoj

Neno Belan uz mediteranske ritmove odveo publiku na obalu mora (FOTO/VIDEO)
Copyright Neno Belan i Fiumens / Milan Maricic/ATAImages

U autentičnom ambijentu Botaničke bašte održan je sinoć koncert Nena Belena i njegovog benda Fiumens koji je publika ispratila višeminutnim ovacijama i pozivom na bis.

Belan decenijama iznova osvaja publiku pesmama koje su specifična mešavina mediteranske šansone, popa, rokabilija, fanki i rege zvuka, a u okruženju kakva je Botanička bašta, uz predivnu vegetaciju i sasvim drugačiji vazduh od oporog gradskog, mogao se steći utisak “morske atmosfere”.

Neno Belan i Fiumens / Milan Maricic/ATAImages

Među posetiocima koncerta bilo je različitih generacija, mnogi su plesali zagrljeni uz romantične tonove, neki su pevali u glas i tapšali uz one brže ritmove, a bilo je i onih koji su uživali sa decom na prostirci za piknik.

Neno Belan i Fiumens / Milan Maricic/ATAImages

Nizali su se hitovi iz dugogodišnje karijere sa grupom Đavoli poput “Pričaj mi o ljubavi”, “Ostani uz mene”, “Stojim na Kantunu”, a publika je spremno dočekala i one sa sadašnjim bendom Fiumens kao što je “Dotakni me usnama” kojom je i završen bis.

Miljenik beogradske publike napravio je romantično veče i bar na tih dva sata odveo beogradsku publiku do obala mora.

Neno Belan i Fiumens / Milan Maricic/ATAImages

Belan je uoči koncerta za Tanjug najavio novi album koji će uskoro biti dostupan poštovaocima njegove muzike.

– Svi se sećaju legendarnog albuma grupe Ðavoli koji se zvao ”Balade” i bio dostupan publici krajem osamdesetih godina. U planu je izdavanje nove kompilacije koja bi sadržala sve balade koje sam napisao od početka devedestih godina pa sve do danas. Taj album bi mogao da bude dostupan publici već na jesen – kaže Belan.

Dodaje da će se na tom albumu naći i pesma “Zvijezde” kojom je pre dve nedelja pobedio na Splitskom festivalu. Prema njegovim rečima, nakon toga u planu je i izdavanje albuma pod naslovom “Dueti”.

Neno Belan i Fiumens / Milan Maricic/ATAImages

– Imam dosta ostvarenih dueta u karijeri i bio bi red da ih na jednom mestu saberem – zaključuje Belan uz poslovicu u njegovoj interpretaciji ”Hvali kopno, drž” se mora!”

Koncert Nena Belana i benda Fiumens održan je u okviru serije nastupa koje organizuje Centar Beogradskih festivala CEBEF pod nazivom “Garden Sessions”, te će publika u Botaničkoj bašti večeras slušati Matiju Dedića koji će izvesti koncert “Tajna vještina, muzika Zlatana Stipišića Gibonnija”, zatim akustični nastup Galije 28. jula, a naredno veče rezervisano je za Nadu Pavlović i kocert “Lady sings Jazz”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike