Ana Franić o ulozi šefice podzemlja u seriji "Poziv": Iz jednog razloga je dobila po nosu (FOTO/VIDEO)

24.11.2023

10:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Sa svojim likom glumica nema dodirnih tačaka, pa je prostor razigravanja bio specifičan, jer Uni nije mogla dati svoje životno iskustvo

Ana Franić o ulozi šefice podzemlja u seriji "Poziv": Iz jednog razloga je dobila po nosu (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Glumica Ana Franić koja u trenutno aktuelnoj seriji "Poziv" igra Unu Radivojević, "glavnog antagonistu", ističe da "odavno nismo imali seriju koja ima toliko dobrih ženskih likova".

Prema njenim rečima, među šest velikih ženskih uloga nalaze se glavna protagonistkinja koju tumači Mirjana Joković i Snežana Bogdanović, koja igra ministarku. Franić ističe da njih tri igraju žene koje su se našle u muškom svetu - Joković kao policajka, Bogdanović kao političarka, dok je njen lik šefica podzemlja.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Sve tri su se prilično zaigrale u muškom svetu i svaka je na svoj način zbog toga dobila po nosu - rekla je glumica i podsetila da je "priča prva za koju se ljudi vezuju i ako im nije zanimljiva neće je ni pratiti", a kod "Poziva" je najlepše što su scenaristi Iva Mitrović i Marko Popović, kao i reditelj Marko Đilas, uspeli da koketiraju sa trilerom, koji povremeno ustupi mesto "arti drami".

Specifičnost Mirjane Joković

Ističući značaj načina na koji je Mirjana Joković odigrala svoju ulogu, Ana je ocenila da je "dala specifičan ključ svojom izvedbom", koja je uticala na način na koji se igralo sve u seriji.

- Ne pamtim da sam gledala seriju gde su glumci imali mnogo hrabrosti da zađu u jedan malo jači izraz, da se malo poigraju i da ne bude kao da nas se ne tiče. 

Promo/RTS
 

Hvala Bogu da nisam

Sa svojim likom Franić nema dodirnih tačaka, pa je prostor razigravanja bio specifičan, jer Uni nije mogla dati svoje životno iskustvo.

- I hvala Bogu da nisam. Mogla sam dati moje životno iskustvo u smislu načina na koji percipiram stvari i istražujem svet. Prvi put sam se uverila u reči profesora Predraga Bajčetića da je gluma nešto između mašte i igre - navela je glumica i dodala da je sada sigurna da je to tako, jer je Unu morala zaista da izmašta, a onda da se sa njom poigra.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Ovaj posao radimo svojim emocijama i telom, pa prema tome moramo nekako te likove voleti i u krajnjem slučaju ih navući na sebe, da bi publika mogla da poveruje u ono što gleda. 

Skače u prazan bazen

Prema njenim rečima, uloga u "Pozivu" je "na trenutke bila vrlo teška, ali jako zabavna". Upitana kakav savet ima za mlade kolege, Franić je rekla da je prvi "da se ne potresaju mnogo".

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Mora neko da ih odabere. To je pitanje nečijeg ukusa. Možete biti sjajni, pa se nekom ne dopasti. Mene prati od početka da su me različiti autori i reditelji videli drugačijim očima. Za glumca ne postoji veća stvar, jer to omogućava poligon za igru i istraživanje - zaključila je glumica priznavši da je "neko ko prilično skače u prazan bazen" i da smatra da ima hrabrosti da posao radi vrlo specifino, da se likovima daje bez zazora, i trudi se da glumu ne glumi. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike