Amira Medunjanin ponovo u Beogradu: Kraljica sevdaha održaće tri koncerta

25.09.2020

06:39 >> 18:27

0

Autor: Dejan Ćirić

Svetski priznata umetnica nastupiće u Kombank dvorani 10, 11. i 12. oktobra

Amira Medunjanin ponovo u Beogradu: Kraljica sevdaha održaće tri koncerta
Copyright Amira Medunjanin Promo/Almir Abaz

Amira će se beogradskoj publici ovog puta predstaviti u „maloj, lepoj i intimnoj“ postavci, prvi put u pratnji vrsnog harmonikaša Mustafe Šantića, koji je jedan od svirača na njenom nedavno objavljenom albumu “For Him And Her”, na kom je snimila pesme koje su izvodili legende narodne muzike Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

– Mustafa je bivši član, jedan od osnivača Mostar Sevdah Reunion-a, sa kojim sam krenula u muzičke vode. Mi ćemo preneti samo jedan mali deo priče sa novog albuma. Otpevaćemo popriličan broj pesama, čak i neke od Tome i Silvane, koje nismo stavili na ploču. Naravno, udarni nam je sevdah, tako da će „Azra“ možda da zazvuči u nekom narodnjačkom filmu, a možda ćemo je ovaj put i prekočiti, najavljuje čuvena pevačica sevdalinki i tradicionala.

Koncert u doba pandemije Kovid-19 mora biti u skladu sa zdravstvenim propisima, uz rastojanje, maske i ograničen broj od 450 posetilaca u Kombank dvorani. Amira naglašava da moramo da se pazimo, ali i da to neće uticati na dobru atmosferu:

– Energija je nezaustavljiva, bez obzira da li ste udaljeni deset ili pedeset metara. Ovo su posebne okolnosti. Prošli smo gore stvari u životu, proći će i ovo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike