Nenad Jezdić o svom novom filmu: Ovo je moja najluđa uloga do sada

09.10.2020

06:22 >> 07:04

0

Autor: Dejan Ćirić

Od četvrtka, 29. oktobra najnovije ostvarenje reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića Vikend sa ćaletom započeće svoj bioskopski život

Nenad Jezdić o svom novom filmu: Ovo je moja najluđa uloga do sada
Copyright Promo/Helena Kominac

Prvi domaći igrani film, koji nakon izvesnog prekida i ponovnog rada bioskopa naša publika  ima priliku da gleda na velikom platnu, donosi humor i zbilju, nezaustavljiv smeh i razmišljanje utkano u tužnu komediju o odnosu oca i sina. Glavne uloge poverene su našim istaknutim glumcima na čelu sa Nenadom Jezdićem, čiji glavni lik Kašika – otac, teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom.

Promo/Helena Kominac

Povodom najave premijere, Nenad Jezdić je o ovom ostvarenju i svojoj ulozi izjavio:

– Ovaj film jeste jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina i njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti. Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom, neretko i vrlo duhovitom i komičnom. Miroslav Momčilović, naravno, ima oko i uvo koje vidi i čuje ono što u našem narodu definišemo izrekom “da nije smešno bilo bi tužno”, kao i da uhvati tužne i potresne stvari koje humorom čini podnošljivijim. Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana filmska i televizijska uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim i dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste – čovek od krvi i mesa, sa dobrim i lošim osobinama. Bez obzira na uvreženo mišljenje većine, ja zaista verujem da nema loših ljudi i da su najkužniji među nama dobri, samo su putevi do pravog, ljudskog susreta sa njima komplikovani i teški. Tako i pojedini krimosi nose teret velikog intelekta koji je pogrešno upućen i fokusiran. Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja i Ogi, dete sa osobinama zrelog čoveka, jednako nose teret drame i emotivnog susreta, iskonskog susreta Oca i Sina. Neki susreti se, nažalost dese prekasno, kada je njihovo trajanje nemoguće u ovom životu i prenose se u večnost. Kašika, poput ranjene zveri, opet zahvaljujući instinktima sa asfalta oseća da je kraj blizu i želi da pošto-poto nadoknadi propušteno, i da bez kajanja ode. Verujem da će, bez obzira iz kog miljea dolaze, sva deca i roditelji, a posebno očevi i sinovi pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija. Ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce. Budite odgovorni prema sebi i drugima i pogledajte ovaj film, naravno poštujući propisane bezbednosne mere zaštite – rekao je poznati glumac.

Promo/Helena Kominac

Osim Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama našli su se Bane Vidaković u ulozi Bate Konja, najboljeg Kašikinog druga, Miodrag Miki Krstović, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Bojković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu je fudbaler Vujadin Savić. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike