Komemoracija Goranu Paskaljeviću u Jugoslovenskoj kinoteci

09.10.2020

08:18 >> 11:56

0

Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere, oprostiće se od reditelja i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela

Komemoracija Goranu Paskaljeviću u Jugoslovenskoj kinoteci
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Urna sa posmrtnim ostacima reditelja Gorana Paskaljevića biće preneta u Beograd sutra, 10. oktobra, u pratnji njegove supruge, a narednog dana svi poštovaoci njegovog dela moći se da mu odaju počast od 11 do 15 časova. Komemoracija u njegovu čast biti održana u Jugoslovenskoj kinoteci 14. oktobra, saopštila je porodica.

– Svi koji budu želeli da se oproste od velikana naše i evropske filmske umetnosti, i velikog gospodina našeg grada koji je svojim kosmopolitskim duhom Beograd činio metropolom – Paskaljevićevi saradnici, prijatelji, poštovaci njegovog dela, kao i publika koja je volela njegove filmove, moći će da mu upute poslednji pozdrav u nedelju, 11. oktobra, od 11 do 15 sati, u velikoj sali na Novom groblju – navodi se u saopštenju.

Po Paskaljevićevoj želji, polaganju urne prisustvovaće samo članovi najuže porodice.

– Njegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavila filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci koja je zakazana u sredu, 14. oktobra – najavljeno je.

Komemoraciji će prisustvovati njegova uža porodica.

Paskaljević je preminuo 25. septembra u Parizu, a kremacija je organizovana 5. oktobra na groblju Per Lašez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike