Rade Šerbedžija: Poruka ljubavi i prijateljstva kroz novi album

25.12.2020

10:27 >> 16:38

0

Sve su pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu

Rade Šerbedžija: Poruka ljubavi i prijateljstva kroz novi album
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Veliki glumac i muzičar Rade Šerbedžija snimio je novi album “Ne okreći se sine”, koji je potom postavio i onlajn, kao poklon svim prijateljima za Novu godinu.

– Dragi moji, nisam se dugo javljao jer sam snimao novi album. Hteo sam da bude poklon mojim ljudima za Novu godinu i eto uspeo sam. Izlazi moj novi album “Ne okreći se, sine” (dobri stari CD) u produkciji Croatia Recordsa, a pesme već možete poslušati na svim digitalnim platformama, YouTube, Spotify, šta već volite – poručio je Šerbedžija na svojoj Fejsbuk stranici i dodao:

– Moj novi album je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam pesme nove, pesme stare, pesme moje i pesme mojih prijatelja, a sve su to pesme o ljubavi… pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato – Ne okreći se sine, budi mi jači sine – zaključio je maestralni umetnik.

Pročitajte još

Izdanje je najavljeno hitom “Eto pjesma”, koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić iz Parnog valjka. Osim Husa, svoj autorski doprinos dali su i drugi sjajni muzičari: Miroslav Tadić na Arsenovoj pesmi “Njujork” i Damir Urban, koji je za Radeta napisao “Govorila je tako tiho, tiho, tiho”, a tu je i obrada hita Miše Kovača “Ostala si uvijek ista”.

Glumac je dao i svoj autorski pečat u pesmi “Šeherezda”, koju je posvetio poznatom reditelju Tomažu Panduru, čiji je prerani odlazak pre četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze dva dueta, i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pesmi “Otkako te ne volim te”, te na “Na nešto me sjeća taj grad”, koju je Rade Šerbedžija otpevao zajedno s autorom Darkom Rundekom. Naslovnu numera “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, na muziku Gabora Lenđera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike