Danica Krstić nastavlja da neguje tradicionalnu muziku: Nova pesma pred publikom

29.10.2020

13:10 >> 15:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Mlada zvezda etno muzike, pevačica Danica Krstić predstavila je novi video spot za obradu tradicionalne pesme Oj, curice, koji je nastao u saradnji sa bendom

Danica Krstić nastavlja da neguje tradicionalnu muziku: Nova pesma pred publikom
Copyright Promo:Dušan Petrović

Bosanskohercegovački bend „Divanhana“ tokom pandemije je u kontinuitetu svim poštovaocima njihove muzike poklanjao vrsne izvedbe nekih od najlepših sevdalinki sa naših prostora. Ovog puta odlučili su se da objave pesmu sa Danicom Krstić, sa kojom su i ranije imali vrlo uspešnu i plodonosnu saradnju.

– Pre nekoliko godina upoznala sam sam predivne ljude iz “Divanhane” i nekako smo “kliknuli” na prvu. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam na Radiju Beograd, kada su se članovi grupe “Divanhana” uključili u program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije, i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje. Od samog početka smo smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma “Voće rodilo”. Prilikom tog snimanja, u njihovom studiju smo neplanirano snimili i obradu sevdalinke koju svi volim, „Oj, curice“. Odlučili smo da je sada pravi trenutak da objavimo ovaj video i pesmu koja na najlepši način oslikava povezanost umetnika sa naših prostora u želji da se očuva zajedničko nasleđe i kultura – kaže Danica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike