Al Paćino otkriva kako je dobio ulogu Majkla Korleonea i zašto nikada neće zaboraviti Kopoline suze

16.03.2022 | 09:01

Čuvenog glumca u ovoj ulozi nije hteo baš niko, osim reditelja

Copyright Profimedia

Dok je većina autorske i glumačke ekipe legendarnog filma "Kum" decenijama posle nevoljno govorila o ovom remek-delu, jer je, po opštem konsenzusu, "zasenio sve što su uradili posle njega", oskarovac Al Paćino nije deo te grupe.

Kako je, povodom pola veka "Kuma", rekao u intervjuu Njujork tajmsu, on je i dalje "najveći obožavalac filma zbog koga je postao ono što je danas, ali i Kopole i ostatka ekipe koji su mu pomogli na tom putu".

- Ja sam tu gde jesam upravo zbog "Kuma". Za glumca, takva uloga je poput dobitka na lutriji - kazao je Paćino.

Promo / Fest
 

Iako je u vreme kastinga iza sebe imao uspešnu Brodvejsku karijeru, čak i najveću pozorišnu nagradu "Toni", Paćina kao Majkla Korleonea nije hteo baš niko, osim reditelja Kopole.

- Karijera na Brodveju ne znači ništa izvan tog malog ostrva Menhetn - polušaljivo je prokomentarisao slavni glumac i dodao:

- Paramaunt je odbacio celokupan kasting, ne samo mene. Odbili su jednog Marlona Branda, Džejmsa Kana, Roberta Duvala...

Film "Kum"/Profimedia
 

U intervjuu je otkrio da se sa Kopolom upoznao pre "Kuma", kada mu je reditelj ponudio ulogu u jednom romantičnom filmu, do čije realizacije nikada nije došlo.

- Kada me je pozvao posle dve godine da mi kaže za "Kuma", bio sam šokiran. Knjiga je već bila hit u to vreme, svi su pričali o budućem filmu, i prvo što sam pomislio bilo je "ko je dao Kopoli da to režira". Kad me je pitao za ulogu Majkla, i dalje sam mislio da je poludeo i da se šali sa mnom, pa sam mu u tom stilu i odgovorio: "Da, naravno, igraću šta god kažeš".

Promo / Fest
 

Pola veka je prošlo od nastanka "Kuma", ali milionima fanatačnih obožavalaca i dalje nije dosta detalja o ovom remek-delu. Tako se poslednjih meseci, u skladu sa velikim jubilejom, vrte stare trake, sa audicija Paćina, Branda, Kana...

- Veliki glumci morali su da prođu audiciju za taj film, ali znate u čemu je moja tajna - iz ko zna kog razloga, Kopola je hteo mene i ja sam to znao. To se vidi na snimku, jer, ne postoji ništa bolje od toga da reditelj želi baš vas. To je apsolutno najbolja stvar za jednog glumca - kazao je Paćino.

I, odigrao je ulogu za filmsku istoriju! A to, priznaje, ne bi bilo moguće bez "neverovatne podrške kolega sa seta".

Profimedia
 

Na pitanje da li je tokom snimanja pomislio da prave jedno od najboljih dela svetske kinematografije, odgovorio je:

- Snimali smo na groblju scenu Marlonove sahrane. Bilo je veče, sunce je zalazilo. Bio sam srećan jer smo završili za taj dan i mogao sam da popijem koju čašicu, krenuo sam ka mojoj kamp kućici i video Kopolu pored jednog spomenika kako plače kao dete. Kad sam ga upitao šta se desilo, rekao je: "Ne daju mi da snimim još jedan kadar". Tada sam pomislio da radimo dobar film. Imamo reditelja koji je toliko strastven u poslu. I, to je bilo to!

Uspehu filma, složni su svi, najviše je doprineo vrhunski kasting. Paćino, među njima, ipak ističe jedno ređe pominjano ime - Džon Kazal.

Profimedia
 

- Džon Kazal je bio jedan od najvećih glumaca i tog i svakog vremena. Igrao je u samo pet filmova, ali kakvih filmova, u svakome je bio savršen. Posebno je bio dobar u "Kumu 2", ali mislim da nikada nije dobio zasluženo priznanje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Novosti