Alek Boldvin snima prvi film nakon tragedije: Još uvek mi je teško da govorim o ubistvu (VIDEO)

13.02.2022 | 15:01

Glumac igra u ostvarenju radnog naziva “97 minutes” koji se snima u Velikoj Britaniji, a tema je otmica aviona koji će se srušiti za 97 minuta jer će tada ostati bez goriva

Copyright Profimedia

Alek Boldvin vratio se na filmski set, prvi put posle gotovo četiri meseca i nemilog događaja sa snimanja filma “Rust” kada je ubijena snimateljka Halina Hačins.

On glumi u filmu radnog naziva “97 minutes” koji se snima u Velikoj Britaniji, a tema je otmica aviona koji će se srušiti za 97 minuta jer će tada ostati bez goriva. Tim povodom Boldvin je na Instagramu objavio video u kojem je rekao kako mu je povratak na filmski set izgledao čudno.

- Danas smo imali prvi dan snimanja koji je uvek… zeznut. Ne radim onako često koliko sam pre radio. Možda sam to već rekao, ali ideš na posao i zaboraviš šta bi trebalo da radiš. To je bilo kao: „Šta radiš? Šta je gluma ili bilo koja glupost kojom se bavim?’ Čudno je vratiti se na posao - rekao je glumac.

 

 

Posle toga, Boldvin se prisetio vremena kada je poslednji put bio na snimanju filma. U pitanju je ostvarenje “Rust” na kojem je pucao iz pištolja i ubio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu. Taj događaj još uvek istražuju državni tužilac i šerif Santa Fea.

- Nisam radio od 21. oktobra prošle godine kada su se grozne stvari dogodile na snimanju filma što je dovelo do smrti snimateljke Haline Hačins. Još uvek  mi je to teško i da kažem. Ali, vratio sam se danas na posao, prvi put posle tri i po meseca.

Profimedia
 

On je rekao kako je iskustvo na snimanju filma gotovo uvek isto ističući kako su svi na setu mlađi od njega. I ovaj i prethodni film snimaju se u nezavisnoj produkciji što znači da su budžeti mali, pa je Boldvin rekao:

- Kada imate limitiran budžet onda angažujete ljude koji su dobri, ali koji su mladi i verovatno na početku svoje karijere.

Pretpostavlja se da je ovim Boldvin mislio na na Hanu Gutijerez-Rid koja je na snimanju filma “Rust” bila zadužena za oružje, a koja je pre toga radila na samo nekoliko filmova.

Ona je, kao i Boldvin, u središtu je istrage šerifa i državnog tužioca vezano za slučaj ubijstva na snimanju filma “Rust”. Prošlog meseca, Hana Gutijerez-Rid tužila je Seta Kenija čija je kompanija snabdela produkciju filma “Rust” mecima, tvrdeći da je on uneo prave metke na set.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: nacional.hr/headliner.rs