Šou se nastavlja: Lični asistent Fredija Merkjurija stiže u Beograd

19.11.2020

19:11 >> 09:44

0

Autor: Dejan Ćirić

U okviru obeležavanja godišnjice smrti neponovljivog Merkjurija, Queen Real Tribute Band 14. decembra nastupa u Kombank dvorani

Šou se nastavlja: Lični asistent Fredija Merkjurija stiže u Beograd
Copyright Promo/Nikola Mažibrada

Uvertiru u koncert napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj učiniti nesvakidašnjim. U pitanju Piter Friston, lični asistent legendarnog Merkjurija, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala  harizmatičnog frontmena grupe „The Queen“. Od Pitera, koji će ovom prilikom prvi put posetiti Beograd, publika će čuti intimne priče i istinite detalje o životu jednog od najslavnijih pevača u istoriji muzike. Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne kolekcije, pristuni će se upoznati sa detaljima iz Fredijevog života i dobiti odgovore na mnoga pitanja o njemu.

Piter Friston je Fredija upoznao u Londonu, radeći u „Royal Opera House“ za „Royal Ballet“. Ubrzo dobija ponudu od Merkjurija da radi za bend i postaje njegov lični asistent. Punih 12 godina je živeo sa Fredijem u čuvenom Garden Lodge-u, u Londonu, kao i u Minhenu i Njujorku. Prisustvovao je snimanju svih albuma i spotova grupe „The Queen“ od 1979. do 1991. godine, kao i svim solo projektima čuvenog lidera benda. On je i glavni krivac za saradnju Fredija i Monserat Kabalje. Takođe, prisustvovao je i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene, Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija.

Kupovao je na aukcijama umetnine za rok velikana, kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa teškom bolešću, sve do samog kraja. Važnost Piterove uloge u Fredijevom životu potvrđuje i činjenica da se našao u njegovom testamentu. Od 1991. godine do danas, posvetio je svoj život nesebično šireći ljubav i predstavljajući život jednog od najboljih pevača svih vremena iz jednog sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu. Friston je tokom snimanja filma „Boemska rapsodija“ učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što verodostojnije, kao i u rekonstrukciji Fredijevog doma Garden Lodge, do najisitnijih detalja.

Promo/Dunja Dopsaj

Podsetimo, „Queen Real Tribute Band“ postoji već 14 godina i nastupa na originalnoj „Queen“ opremi i u autentičnim kostimima, a malo je reći da su proputovali pola sveta. Beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu „Queen Symphony“ sa simfonijskim orkestrom i horom. Pre dve godine, povodom premijere pomenutog filma „Boemska rapsodija“, koji slavi grupu „The Queen“ i kult Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, ovi sjajni momci su nastupili u Kombank dvorani. Na koncertu 14. decembra, broj posetilaca će, u skladu sa epidemiološkim merama, biti ograničen na pet stotina.

PROČITAJTE JOŠ: Srbija ostaje bez „Egzita“?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike