Furiozni spoj džeza i klasike: Anika Trojtler sa Felcom i Beogradskom filharmonijom na Kolarcu

15.11.2021

15:18

0

Pijanistkinja je ostavila izuzetan utisak kako kod publike tako i kod filharmoničara, a nakon Klavirskih koncerata Klare Šuman i Mocarta, ovoga puta izvodi monumentalni Bramsov Koncert broj 2...

Furiozni spoj džeza i klasike: Anika Trojtler sa Felcom i Beogradskom filharmonijom na Kolarcu
Anika Trojtler. foto credit Stefan Höderath (1) - Copyright Promo / Stefan Höderath

Šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo je pred Beogradskom filharmonijom u petak, 19. novembra na Kolarcu, od 20 časova. Program je u znaku neobične kombinacije džeza i klasike, a publika će imati priliku ponovo da čuje pijanistkinju Aniku Trojtler.

Jedna od najperspektivnijih pijanistkinja mlađe generacije, Anika Trojtler, po treći put nastupa sa Beogradskom filharmonijom.

Njeni prethodni dolasci bili su vezani za nepredviđene okolnosti budući da je Anika herojski "uskakala" u termine umetnika sprečenih da nastupe u ranijim filharmonijskim sezonama. Pijanistkinja je ostavila izuzetan utisak kako kod publike tako i kod filharmoničara, a nakon Klavirskih koncerata Klare Šuman i Mocarta, ovoga puta izvodi monumentalni Bramsov Koncert broj 2.

Promo / Marko Đoković
 

Koliko je Filharmonija furiozna, muzičari će pokazati u izvođenju dela švajcarskog kompozitora Rolfa Libermana, pod nazivom "Furiozo". Iako premijerno izvedeno pre više od sedam decenija, ovaj miks džeza i klasične forme još uvek predstavlja ekstravaganciju i pravu poslaticu za ljubitelje modernijeg i ritmičnog zvuka.

Nastup šefa-dirigenta Gabrijela Felca i Beogradske filharmonije, kruniše Štrausova maestralna simfonijska poema Smrt i preobraženje, u kojoj kompozitor muzikom efektno dočarava dramu poslednje čovekove bitke, smrt i spasenje duše. Ulaznice za koncert su u prodaji od ponedeljka 15. novembra na filharmonijskoj biletarnici kao i onlajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike