Nakon princeze Dajane Kristen Stjuart u novoj ulozi: Ovog puta priča je mnogo mračnija i bolnija

15.11.2021

06:30

0

U dogledno vreme gledaćemo „The Chronology of Water“ - ekranizaciju istoimenog romana Lidije Juknavič

Nakon princeze Dajane Kristen Stjuart u novoj ulozi: Ovog puta priča je mnogo mračnija i bolnija
Copyright Kristen Stjuart/Profimedia

Dok je trenutno aktuelna filmska priča posvećena princezi Dajani pod nazivom „Spenser“, u kojoj igra glavnu ulogu, glumica Kristen Stjuart već radi na novom ostvarenju. Ovog puta oprobaće se iza kamere, a u dogledno vreme gledaćemo „The Chronology of Water“ - ekranizaciju istoimenog romana Lidije Juknavič.

Profimedia
 

Glumački kameleon

Amerikanku smo upoznali u sagi „Twilight“ kao Belu Svon, još 2008. godine, ali je ona brzo izašla iz okvira tog žanra, i zaigrala u raznolikim naslovima: „Camp X-Ray“, „Personal Shopper“, „Café Society“, „Still Alice“, „Clouds of Sils Maria“… Za sporednu ulogu u poslednjem navedenom filmu, reditelja Olivijea Asajasa, Kristen Stujart dobila je nagradu Cezar.

Ali, vratimo se sadašnjem trenutku i novitetima u njenoj karijeri. Naime, glumica privodi kraju rad na „Crimes of the Future“ Dejvida Kroneberga, na kome sarađuje sa kolegama Vigom Mortensenom i Leom Sejdu.

Kristen Stjuart/Profimedia
 

Rediteljska karijera

Ovo je prvi rediteljski poduhvat glumice, ali u dugometražnoj verziji. Do sada se oprobala kao autorka video klipa rok grupe „Sage + the Saints“, zatim kratkog filma „Come Swim“, a bila je i deo ekipe serijala „Homemade“, posvećenom pandemiji korona virusa, koji je dostupan na platformi Netfliks.

Kristen Stjuart kao princeza Dajana, film "Spenser"/Profimedia
 

Novi naslov

U pitanju je životna priča spisateljice rođene u nezdravoj i ugnjetavajućoj porodici, što je nije sprečilo da postane uspešna takmičarka u plivanju. Kao devojčica puno je propatila uz majku alkoholičarku i oca koji ju je seksualno zlostavljao. Na sreću, upravo dugogodišnje bavljenje sportom omogućilo joj je stipendiju za studije, te je doktorirala na katedri za englesku književnost, a zatim se posvetila pisanju.

Kristen Stjuart/Profimedia
 

Teme filma

Surova realnost života u opisanim okolnostima spisateljici je ulila entuzijazam da se predstavi čitalačkoj publici ovim romanom objavljenim 2011. godine. Naravno, polazište je bio osvrt na seksualnost, pol i zlostavljanje, s tim što je pristup ličan.

Za sada nije poznat datum premijere, ali za sve ljubitelje Kristen Stjuart tu su druga ostvarenja da popune prostor do tog dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Citymagazine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike