Gvarnerius predstavlja koncert Ive Vuković: Lepa umetnost lepe pijanistkinje

02.11.2021

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Na programu su dela Baha, Šopena, Prokofjeva i Lista, a ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije

Gvarnerius predstavlja koncert Ive Vuković: Lepa umetnost lepe pijanistkinje
Iva Vuković - Copyright Iva Vuković Promo/Gvarnerius

U petak, 5. novembra, s početkom u 19 časova, u Ustanovi Gvarnerius koncert će održati višestruko nagrađivana pijanistkinja, jedna od najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Iva Vuković. Na programu koncerta su dela Baha, Šopena, Prokofjeva i Lista, a ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije putem mejla [email protected] ili telefona 069/3612038, zbog ograničenog broja mesta.

Ovaj koncert je deo desete sezone ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Iva Vuković (Čačak, 2000), studentkinja je treće godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Aleksandra Serdara. Dobitnica je mnogih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima: 100 poena na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, Specijalna nagrada za najperspektivnijeg pijanistu na Međunarodnom takmičenju u Radovljicama (Slovenija), Laureat na međunarodnim takmičenjima u Stokholmu (Švedska), „Banjalučki bijenale“ (Banja Luka), Davorin Jenko (Beograd), takmičenje mladih pijanista u Šapcu, kao i više puta na takmičenjima u Smederevu, Kragujevcu, Aranđelovcu.

Proglašena je za najuspešnijeg učesnika 56. i 58. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. Dva puta je dobitnik prve nagrade na takmičenju „Petar Konjović“, kao i nagrada na takmičenjima mladih pijanista u Sankt Peterburgu (Rusija), Festivalu slovenske muzike (Beograd) i mnogim drugim.

Iva Vuković Promo/Gvarnerius
 

Aktivna je i na polju kamerne muzike i sa ansamblom „Trio P Piccolo“, u klasi profesora Nemanje Stankovića, osvaja prvu nagradu na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko u Beogradu.

U decembru 2019. godine dobila je specijalnu nagradu grada Čačka i proglašena je za najuspešnijeg studenta u prethodnoj školskoj godini. Takođe je dobitnica nagrade “Olga Mihajlović”, od strane Fakulteta muzičke umetnosti kao najtalentovaniji student klavira u 2020/2021. godini. Pohađala je seminare kod mnogih renomiranih profesora: Jurij Kot (Ukrajina), Boris Kraljević (Crna Gora), Valerij Sigaljevič (Rusija/Francuska), Arabel Moraguez (Španija)…

Održala je četiri solistička koncerta: jedan u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu, dva koncerta u rodnom Čačku i jedan u Novom Sadu (Isidor Bajić Piano Memorial). Posebno izdvaja koncert u okviru devetog Šopen Festa u Beogradu, oktobra 2020. godine, u Skupštini grada Beograda.

Kao solista je nastupala u svim značajnijim salama Srbije: Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u Beogradu, Beogradska filharmonija, Studentski kulturni centar, galerija Artget...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike