Plamen džeza zasijao u Beogradu: Počeo 37. Džez festival

27.10.2021

08:17

0

Autor: M. Cukić

Bizjak duo i kamerni orkestar Muzikon imaće koncert večeras u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca

Plamen džeza zasijao u Beogradu: Počeo 37. Džez festival
jazz_festival_26102021_0007 - Copyright Milos Tesic/ATAImages

U Domu omladine Beograda sinoć je otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom "Džez plamen" i trajaće do 31. oktobra.


Festival su otvorili kritičar Milan Popov, koji Džez festival prati od njegovog osnivanja 1971. godine, i britanski fotograf Tim Dikeson, a otvaranju je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Povodom obeležavanja 50 godina svog postojanja, festival će trajati u punom formatu - šest dana, a biće održan i jedan bonus koncert u Domu omladine.
Milos Tesic/ATAImages
Džez festival

Tokom trajanja manifestacije će u salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiti 25 sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja i tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora srpske džez scene.

Prve večeri festivala pred publikom su nastupili "Majamisti trio" i Ulrih Drehsler, Aneta Džordž i Dečji hor "La La studio", kao i "Theo Croker BLK2LIFE" iz Sjedinjenih Američkih država.

Na festivalu će gostovati umetnici iz Nemačke, Holandije, Švedske, Norveške, Mađarske, Poljske, Italije, Rusije, SAD, Grčke, Estonije, Azerbejdžana, Australije, Portugala.

Milos Tesic/ATAImages
Džez festival

Bizjak duo i kamerni orkestar Muzikon imaće koncert večeras u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca. Veče je prema konceptu podeljeno u dva poglavlja, od čega će prvi deo biti posvećen stvaralaštvu klasicizma, dok je drugi deo rezervisan za kompozitore 20. veka.

Sestre Lidija i Sanja Bizjak predstavljaju srpsko-francuski sastav “Bizjak duo”, žive u Parizu duže vreme i imaju zapaženu internacionalnu karijeru.

 

Kolarac će biti produktivan ove sedmice, jer će već 29. oktobra biti realizovan koncert "Kamo noći, kamo dani", povodom 40 godina od prvog autorskog koncerta kompozitora Miroljuba Aranđelovića Rasinskog. Ovo veče umetnik posvećuje sećanju na naše velikane, koji su obeležili njegovu karijeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike