Pozorišta rade do 18 sati: Predstave vikendom?

23.11.2020

06:56 >> 13:58

0

Autor: Dejan Ćirić

Upravnici ustanova kulture će na osnovu svojih procena organizovati poslovanje u novim uslovima

Pozorišta rade do 18 sati: Predstave vikendom?
Copyright Profimedia

U skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije koje su donete u subotu, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda će danas proveriti sve detalje i sa istima upoznati direktore naših ustanova kulture, posebno onih koje imaju redovne programske aktivnosti i rad sa publikom, kazao je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Prema njegovim rečima, pošto je od sutra na snazi radno vreme do 18 časova koje se odnosi i na ustanove kulture, biće ostavljeno upravnicima da na osnovu svojih procena organizuju tekuće poslovanje u ovim vremenskim okvirima.

– Što se pozorišta tiče, mislim da je eventualno igranje predstava u takozvanim “matine” terminima radnim danima teško izvodljivo, pa se dani vikenda nameću kao moguće rešenje, ako za to postoji programsko opravdanje, repertoarska potreba, organizacioni ili tehnički uslovi. Videćemo kakva će epidemiološka situacija biti za deset dana, na koliko su nove mere oročene – rekao je Karl.

Ivan Karl
Tanjug/AP/ Tanja Valič

On je napomenuo da i sada, kao i ranijih nedelja i meseci, ne postoji imperativ da se po svaku cenu izvode predstave.

– Zajedničkim radom sa svim našim koleginicama i kolegama, učinićemo sve da očuvamo dobri duh beogradskih pozorišta, muzeja i galerija u doba velikih izazova koje nameće borba sa pandemijom covida 19 – poručije Karl.

PROČITAJTE JOŠ: Čarolija pozorišta: Na današnji dan odigrana je prva predstava u Beogradu – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike