Marko Louis predstavlja album „Ja se zovem slon“: Neobična muzička priča za posebnu publiku (VIDEO)

19.10.2021

15:05

0

Autor: Dejan Ćirić

„Stvaranje dečje muzike mi je otvorilo nove horizonte za ideje i projekte“, ističe muzičar

Marko Louis predstavlja album „Ja se zovem slon“: Neobična muzička priča za posebnu publiku (VIDEO)
Marko Louis Ja se zovem slon1 - Copyright Marko Louis/Promo

Marko Louis objavio je svoj prvi albim za decu "Ja se zovem slon", u saradnji za izdavačkom kućom Lampshade Media. 

Osim što je vesela, ovo je i jedna razigrana priča o glavnom junaku, slonu, koji smatra da je najveći, najlepši i najpametniji.

Na albumu koji ima sedam novih pesama, Marko je sarađivao sa svojim omiljenim ko-autorima. Tekst za naslovnu pesmu radio je Stihomir Klepić, koji je između ostalog autor teksta pesama Marka Louisa “Ninana” i “Svet je u nama”. Slavko Milovanović je napisao tekst “Navike”, a sa Majom Radivojević je Marko sarađivao oko ostalih pesama kao što su “Čuvaj prirodu”, “Danas mi je rođendan” i "Učiti je baš lako”.

Marko Louis/Promo
 

Sredinom septembra Marko Louis je održao jedan mini koncert na dečjem sajmu, gde je predstavio pesme sa ovog albuma, koje su veoma lepo prihvaćene od strane mlade publike i njihovih roditelja.

- Reakcije su sjajne i svakodnevno dobijam snimke kako deca pevaju nove pesme. Saznajem da ih rado slušaju, znaju već sve tekstove i na spavanje idu sa lakoćom, uz nove melodije - izjavio je Marko Louis.

Animirani spot za numeru “Ja se zovem slon” kreirao je vizuelni umetnik Stevan Petrović. Pored igranog animiranog spota, za ostale pesme je Stevan napravio mini animacije koje prate ritam i temu pesme.

Promo/Dragan Jereminov
 

- Stevana sam upoznao preko zajedničkog prijatelja i nekako smo se baš dobro skontali. Još pre nego što smo se upoznali on je imao želju da kreira nešto za decu. Putevi su nas spojili i zadovoljstvo mi je da sarađujemo. Namerno sam rekao da je ovo prvi dečji album zato što sam siguran da nije poslednji. Rad na ovom albumu i stvaranje dečje muzike mi je otvorilo nove horizonte za ideje i projekte - ističe muzičar.

Marko planira i interaktivnu knjigu za decu koja će biti vezana za muzički album.

Album “Ja se zovem slon” je dostupan na svim muzičkim mrežama, a uskoro i kao CD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike