Iskreni glas jedne generacije: Momčilo Otašević u filmu "Posle zime" (FOTO/VIDEO)

31.08.2021

12:38 >> 12:41

0

Reč je o ostvarenju koje kroz priču o pet prijatelja u savremenom kontekstu govori o odrastanju, sazrevanju, (ne)mogućoj bliskosti među ljudima, prijateljst

Iskreni glas jedne generacije: Momčilo Otašević u filmu "Posle zime" (FOTO/VIDEO)
Momčilo Otašević - Copyright Momčilo Otašević / Promo / Artikulacija Film

Debitantski dugometražnii film “Posle zime” mladog crnogorskog reditelja Ivana Bakrača imao je svetsku premijeru na nedavno održanom prestižnom filmskom festivalu u Karlovom Varima, u okviru takmičarske selekcije “East of the West Competition”.

Film “Posle zime” / Promo / Artikulacija Film

Reč je o ostvarenju koje kroz priču o pet prijatelja u savremenom kontekstu govori o odrastanju, sazrevanju, (ne)mogućoj bliskosti među ljudima, prijateljstvu…, a koje slovi za – iskreni glas jedne generacije.

Film “Posle zime” / Promo / Artikulacija Film

Glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Ana Vučković, Petar Burić, Maja Šuša i Ivona Kustudić.

Ekipa filma “Posle zime” / Promo / Artikulacija Film

U Češkoj publici se poklonila velika ekipa: reditelj i scenarista Ivan Bakrač, glumci, producenti Ivan Đurović, Nikolina Vučetić-Zečević i Giom De Seij, montažerka Nataša Pantić, kao i scenografkinja Dragana Baćović. Odmah nakon Karlovih Vari, film je prikazan i na PriFestu u Prištini, gde su ga predstavile glumice Maja Šuša i Ivona Kustudić.

Ivan Bakrač / Promo / Artikulacija Film

Film je nastao u produkciji crnogorskih kompanija ABHO Film i Artikulacija Film, a prethodno je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, kao i od strane potprograma MEDIA Kreativne Evrope. Film je koprodukcija Crne Gore (ABHO Film, Artikulacija Film), Srbije (Akcija Film, Biberche Productions), Hrvatske (Maxima Film) i Francuske (Arizona Productions).

Pročitajte još

Premijera u Srbiji je planirana za proleće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike