Počele probe čuvenog mjuzikla "Flešdens" u Pozorištu na Terazijama: Otkriveno ko će igrati Aleks i Nika

01.09.2021

12:28 >> 12:33

0

Filmski hit iz 1983. godine u režiji Andrijana Lina postao je senzacija, a za bioskopske projekcije tražila se karta više

Počele probe čuvenog mjuzikla "Flešdens" u Pozorištu na Terazijama: Otkriveno ko će igrati Aleks i Nika
Copyright Flešdens / Profimedia

U Pozorištu na Terazijama je juče održana prva proba za mjuzikl “Flashdance”, koji režira Vladan Đurković, čime je i zvanično otvorena pozorišna sezona 2021/22, saopštili su iz ovog teatra.

Ovaj planetarno popularan filmski naslov nagrađen je Oskarom za najbolju originalnu pesmu i spada u kategoriju filmova koji se sigurno gleda barem jednom u životu. Muzika iz filma je iznedrila nekoliko hit pesama među kojima su “Maniac” kao i Oskarom nagrađena numera “What a Feeling”.

Flešdens / Profimedia

Manje je poznato da je pesma “Manijak” originalno napisana za istoimeni horor film iz 1980. i da je onda za potrebe “Flešdensa” izmenjeno nekoliko stihova. Nakon opšte pomame za filmom, pesma je prodata u neverovatnih 6 miliona primeraka.

Mjuzikl “Flashdance” je sa engleskog preveo i uradio prepeve pesama Slobodan Obradović, a orkestraciju radi Aleksandar Sedlar, dok su u autorskom timu i koreografkinja Milica Cerović, kostimografkinja Jelena Stokuća, scenografkinja Marija Kalabić, dirigenti Vesna Šouc i Milan Nedeljkovic i lektor Radovan Knežević.

U glumačkoj podeli su: Nevena Nerandžić/Mina Nenadović (Aleksandra, “Aleks”), Slaven Došlo/Arsenije Tubić (Nik Harli), Milena Živanović/Mitra Mladenović (Glorija), Bojana Račić/Marta Bogosavljević (Kiki), Tatjana Dimitrijević/Teodora Tomačev (Tes), Miroljub Turajlija (Hari), Danijel Korša (Džini), Tanja Bošković (Hana), Valentina Pavličić (Luiz), Aleksandar Dunić (Džo), Milan Antonić (Endi), Ana Simić (Gospođa Vajld), Slobodan Stefanović (K.K), i Jelena Arsić (sekretarica).

“Flešdens” / Profimedia

U predstavi učestvuju balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Kako su istakli iz ovog teatra, zbog duplih, ravnopavnih podela, planirane su dve premijere za novembar mesec 2021. godine.

“Flešdens” je filmski hit iz 1983. godine u režiji Andrijana Lina, koji je postao senzacija, a za bioskopske projekcije tražila se karta više. Film se zvanično našao i na trećem mestu po zaradi u SAD 1983.

“Flešdens” / Profimedia

“Flešdens” je doneo mešavinu muzike, drame i plesa, a priča prati Aleks Ovens (Dženifer Bils), izuzetno odlučnu osamnaestogodišnjakinju koju pokreće samo jedan cilj, a to je želja da upiše Plesnu akademiju u Pitsburgu. Danju radi u čeličani, a noću je egzotična plesačica. Aleks hrabro juri svoj san, krećući na nezaboravno putovanje koje otkriva snagu njenih uverenja i uči je šta znači ljubav.

Pročitajte još

Sama priča je inspirisana stvarnim životima dve striptizete iz Toronta, kojima je studio “Paramaunt” platio 4.600 dolara kako bi se mogli koristiti delovi iz njihovih života.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike