Počinje Festival autorskog filma: Umetnost kao duhovna hrana

27.11.2020

09:09 >> 14:06

0

Autor: Dejan Ćirić

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja traje do 16. decembra publika će imati priliku da premijerno pogleda filmove sa svetskih filmskih festivala

Počinje Festival autorskog filma: Umetnost kao duhovna hrana
Copyright Pixabay

Organizatori Festivala autorskog filma najavili su da će 26. izdanje Faf-a umesto tradicionalnih nedelju dana, trajati čak tri nedelje.

– Pokušali smo da ovim produženjem Festivala zaista napravimo jednu proslavu umetnosti i filma. U ovim teškim vremenima umetnost predstavlja duhovnu hranu koja nam je preko potrebna – izjavio je Srdan Golubović, predsednik Festivala autorskog filma.

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i bezbednosnih mera koje su stupile na snagu, radno vreme bioskopskih dvorana biće do 18 časova.

– Umesto nedelju dana, uspeli smo praktično da napravimo mesec autorskog filma i veoma smo zadovoljni što će se Festival održati i uživo. Želja nam je da publika ima priliku da vidi filmove i da u tih 20 dana pronađe vreme da pogleda ono što je zanima – ističe Golubović.

ATA Images/Antonio Ahel

Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju. Karte za sve projekcije su u prodaji i mogu se kupiti na blagajnama bioskopskih dvorana.

– Program će se objavljivati sukcesivno, kako bi Festival bio spreman na moguće promene i bezbednosne mere – izjavila je direkcija Festivala.

Pored redovnog programa u bioskopskim dvoranama, publika će imati mogućnost da neke od naslova sa Festivala pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net čiji se program takođe nalazi na zvaničnom sajtu.

Svečano otvaranje Festivala biće danas u 15 časova, u Kombank dvorani, projekcijom ostvarenja „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Muhameda Rasulofa.

Domaćin manifestacije ove godine će biti Kombank dvorana, a Festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, UK „Stari Grad“ i bioskopu „Art“ u Kolarčevoj zadužbini.

Više informacija o programu 26. Festivala autorskog filma mogu se naći na zvaničnom sajtu faf.rs

PROČITAJTE JOŠ: Novi klasici: Objavljena lista 100 najboljih filmova 21. veka – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike