Između IX i X čina: Onlajn program za Noć pozorišta

28.11.2020

18:17 >> 12:36

0

Tokom vikenda na društvenim mrežama će više od 30 ustanova kulture učestvovati u manifestaciji koja slavi teatar

Između IX i X čina: Onlajn program za Noć pozorišta
Copyright Promo / Narodno pozorište Niš

Manifestacija “Noć pozorišta” ove godine neće svečano obeležiti jubilej od 10 godina postojanja u Srbiji zbog epidemiološke situacije, ali na inicijativu ustanova i organizacija kulture, ovog vikenda će realizovati onlajn program putem video prenosa, pod nazivom „Između IX i X čina“.

Jedan deo programa je moguće gledati na Fejsbuk sranici, dok će drugi deo biti posvećen humanitarnoj akciji i podršci devojčici Minji Matić, kojoj je ostalo da se sakupi oko 600.000 dolara za lečenje spinalne mišićne atrofije (fondacija “Budi human”). Sa njenom porodicom organizovano je malo pozorište u zatvorenoj Fejsbuk grupi „Pozorištance za Minju“, gde je ulaznica jedna sms poruka. U tom delu programa, Narodno pozorište Niš učestvuje sa predstavom “Gospođa ministarka”, po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dušana Jovanovića.

Promo / Narodno pozorište Niš

Učešće u ovogodišnjem programu je uzelo više od 30 ustanova kulture, među kojima su: Muzej pozorišne umetnosti Srbije, Narodno pozorište Niš, Šabačko pozorište, Atelje 212, Lutkarsko pozorište Niš, Kulturni centar Kruševac, Pan teatar, Voždovački centar Šumice, Dom kulture Prijepolje, Kulturni centar Leskovac, Kulturni centar Kragujevac i drugi.

Izvođenjem predstava koje će se onlajn prenositi na društvenim mrežama obeležiće se manifestacija “Noći pozorišta”, a organizatori ovom odlukom žele, kako ističu, da poruče građanima i ljubiteljima kulture “da su tu i da zajedno sa njima čekaju bolje dane, novu normalost, a najvažnije – da sve to dočekaju pre svega zdravi.”

Pročitajte još: Čarolija pozorišta: Na današnji dan odigrana je prva predstava u Beogradu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike