Stefan Milenković: Koncert za titulu Evropske prestonice kulture

14.01.2021

09:20 >> 12:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovim nastupom Novi Sad je otvorio svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu

Stefan Milenković: Koncert za titulu Evropske prestonice kulture
Stefan Milenković Tanjug/Fondacija NS/N. Babić

Srpski virtouz na violini svetske slave Stefan Milenković svirao je sinoć dela Sidinga, Vivaldija, Pjacole, Geršvina, Merkurija i Čajkovskog sa novosadskim kamernim orkestrom „Camerata Academica“ i tim koncertom zvanično otvorio novu Gradsku koncertnu dvoranu u Novom Sadu, u kojoj će obavljati funkciju umetničkog direktora.

Tanjug/S. Radovan

U okviru dočeka 7529. godine po starom srpskom kalendaru, Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar u prvorazrednom kulturnom događaju ugostili su jednog od najvažnijih evropskih džez pijanista Vasila Hadžimanova.

Nastup vrsnih muzičara predstavlja jedinstven događaj u pripremi Novog Sada za titulu Evropske prestonice kulture.

Hadžimanov se Milenkoviću pridružio u izvedbi numera „Preko brda, preko brega“ i „The Christmas Song“, a ceo koncert publika je pratila onlajn, putem platforme visitns.rs, kao i u direktnom prenosu na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Vasil Hadžimanov/Milan Josipović
Stefan Milenković/Tanjug/Fondacija NS/N. Babić

Ovim koncertom Novi Sad je otvorio svoju prvu Gradsku koncertnu dvoranu, ali i vrata novosadske Akademije umetnosti, budućim predavačima, Milenkoviću i Hadžimanovu.

Pročitajte još

Dolazak dva virtuoza u grad kulture označava nastavak izgradnje „novih mostova“ kojima ljudi i procesi stvaraju prostore i programe, odnosno trajne legate projekta “Evropska prestonica kulture”.

Tanjug/Jaroslav Pap

Za povratak Stefana Milenkovića sa porodicom u Srbiju iz Sjedinjenih Država, gde je imao izuzetnu predavačku karijeru na Univerzitetu Ilinois, najzaslužnija je nacionalna platforma „Srbija stvara“.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug