Vredna kolekcija: Restaurirani filmovi komičara Bastera Kitona u onlajn bioskopu

15.01.2021

08:57 >> 12:00

0

Kratko crno-belo ostvarenje Ukraden nakit u kojem Kiton glumi sa čuvenim Stanlijom i Olijom, prikazivaće se besplatno za posetioce platforme

Vredna kolekcija: Restaurirani filmovi komičara Bastera Kitona u onlajn bioskopu
Copyright Promo / MCF

Kolekcija restauriranih filmova jednog od najpoznatijeg komičara prošlog veka, Bastera Kitona, nedavno je prikazana u okviru poslednje nedelje 26. Festivala autorskog filma (FAF), dok će se od subote, 16. januara vredna kolekcija naći na adresi mojoff.net.

Online “karte” za pet predstojećih naslova – “Baster kao sportista”, “Parobrod Bili Mlađi”, „Tri epohe“, „Glupan”,”General” mogu se naći na platformi bioskopa, a kratko crno-belo ostvarenje “Ukraden nakit” u kojem Kiton glumi sa čuvenim “debelim” i “mršavim” – Olijom i Stanlijom, prikazivaće se besplatno za posetioce platforme.

Promo / MCF

“Ukradeni nakit” okupio je te 1931. istaknuta glumačka imena kao malo koji igrani film do tada, a priča prati policijske detektive iz Los Anđelesa koji istražuju krađu nakita glumice Norme Širer, koji je nestao na godišnjem balu. Tome predstoji intervjuisanje desetine holivudskih zvezda.

Inovator, kako ispred kamere tako i iza nje, tokom dvadesetih i triesetih godina prošlog veka, Baster Kiton napisao je, režirao i producirao mnoge svoje filmove.

Pročitajte još

Rođen 1895. Basteru je još kao detetu bilo namenjeno da postane deo pozorišne umetnosti, jer kao sin čiji su roditelj samostalno vodili pozorište sa vodvilj komadima, od malih nogu je bio okrenut komediji i igri. Legenda kaže da mu je nadimak “Baster” dao porodični prijatelj, iluzionista svetskog glasa Hari Hudini, a njegovi filmovi svakao će ostati poznati po vratolomijama i akcionim scenama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike