„Negativ“ se vraća na scenu: Zakazan beogradski koncert

20.01.2021

16:40 >> 15:22

0

Autor: Dejan Ćirić

Bend će nastupiti 13. februara u Kombank dvorani i nastaviti turneju započetu povodom prošlogodišnjeg jubileja - dve decenije trajanja

„Negativ“ se vraća na scenu: Zakazan beogradski koncert
Copyright Foto Mika Knežević

Posle pauze u 2020. godini, tokom koje su, zbog pandemije, otkazali brojne nastupe u Srbiji i regionu, bend „Negativ“ nastavlja turneju povodom 20 godina na muzičkoj rok sceni. Jubilej koji je trebalo da bude obeležen prošle godine, proslaviće koncertom u Kombank dvorani, 13. februara u 19 časova, uz ograničen broj mesta na pet stotina.

Ljubitelji „tvrdog“ rokenrol zvuka imaće priliku da se podsete neprikosnovenog vokala Ivane Peters i muzičke postave u sastavu Nikola Radaković Džoni (gitara), Dario Janošević (bubnjevi), Milen Zlatanović Zmo (bas), koji odavno više nisu “klinci” koji su osnovali bend pre 20 godina, već deo rok sastava koji važi za jedan od najozbiljnijih ikada nastalih na ovim prostorima. Kako najavljuju, na bini će im se u nekoliko navrata pridužiti još gostiju koji će zasvirati sa njima i dodatno obogatiti “već dobro poznat i moćan nastup”.

Foto Mika Knežević

Iza benda su četiri studijska albuma, desetine hitova, stotine koncerata, a kako kažu članovi ove vredne ekipe, trenutno rade na pesmama za svoj peti album. Želja im je da naprave i audio-zapis sa koncerta u Kombank dvorani i da to takođe objave kao izdanje.

– Veliki broj ljudi poslednjih godinu dana nije u mogućnosti da prisustvuje nastupima, pa je ovo jedan od načina da se i njima omogući da uživaju u živim koncertima – ističu članovi benda.

Pročitajte još

Podsetimo, grupa „Negativ“ se pojavila 1999. godine u jednom mračnom trenutku, za vreme bombardovanja. Ivana je nakon raspada grupe „TAP 011“ odlučila da se bavi muzikom koja je daleko više u njenoj prirodi. Srećom, naleće na „klince“ iz kraja koji vole da „praše“. Dogovaraju se da naprave nekoliko zajedničkih proba i iz toga se izrodilo nešto što je momentalno privuklo pažnju svih ljubitelja novog i kvalitetnog zvuka na muzičkoj sceni Srbije. Nastao je „Negativ“!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike