Kulturni centar Beograda atraktivnim sadržajima otvara novu sezonu

26.01.2021

09:00 >> 12:27

0

Autor: Dejan Ćirić

Početak izlagačke sezone biće priređen od 28. januara do 4. marta u vidu četiri izložbe

Kulturni centar Beograda atraktivnim sadržajima otvara novu sezonu
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Zbog još uvek nepovoljnih epidemioloških okolnosti neće biti organizovano zvanično svečano otvaranje, već će sve četiri postavke biti otvorene za publiku, uz besplatan ulaz i poštovanje svih mera protiv pandemije.

Fotografska Galerija Artget KCB počinje 20. sezonu i u godini tako važnog jubileja program čini po jedna izložba koju realizuju umetnički direktori u prethodnoj deceniji Galerije. Prva u tom nizu je izložba “Raw Perspectives” koju priređuje fotografski kolektiv Belgrade Raw, od 11 članova, kolektivni umetnički direktor(at) Galerije u 2013. godini. Postavku čine radovi kao vizije troje autora – Jelene Nikolić, Predraga Ðulinca i Stefana Jovanovića.

U Likovnoj galeriji KCB biće postavljena izložba pod nazivom “Ulica! Grafiti scena iz blokova”- radovi kao grafiti crtača koji će biti izvedeni u realnom vremenu, kao nepredvidivi performans u kome sama akcija predstavlja poruku.

Milos Tesic/ATAImages

Prvi put projekat “Femkanje” priređuje izložbu u Beogradu, u Galeriji Podroom, čije izdanje će biti posvećeno temi “Prostori zajedništva” koju je i KCB postavio kao konceptualni okvir za 2021. godinu. Ovoj temi će se pristupiti kroz fokus na zvuk i komunikaciju, a izložba “Femkanje – Prostori zajedništva” realizuje se kroz offline postavku, koju čini 18-kanalna zvučna instalacija u prostoru galerije. Sam projekat je sastavljen od arhivskog materijala i baze podataka zvučnih intervencija savremenih umetnica iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i šire.

Pročitajte još

U Filmskoj galeriji (foaje DKC-a) do 28. marta će biti postavljena izložba “Oko kina – filmski kostim” kostimografa Ljiljane Petrović, koja predstavlja specifičan omaž rediteljima Goranu Markoviću i Srdanu Goluboviću. Postavka je koncipirana kao skup kostimografskih radova, fragmenata, likovnih skica, fotografija i predstavlja autentično svedočanstvo filmskog kostima. Kao dokumentarni narativi, kostimi pripovedaju o gradaciji stvaralačkog procesa i o različitim kostimografskim postupcima, koji daju originalnost i finalno oblikovano delo – film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike