Počinje onlajn "Sandens": Filmovi u drajv-in restoranima i malim nezavisnim bioskopima

29.01.2021

16:14 >> 10:08

0

Festival, čiji je osnivač legendarni glumac Robert Redford, ponudiće pretpremijere, ali uz poštovanje epidemioloških mera i na različitim mestima, od Kali

Počinje onlajn "Sandens": Filmovi u drajv-in restoranima i malim nezavisnim bioskopima
Copyright Profimedia

Američki festival nezavisnog filma “Sandens” počinje sutra u onlajn izdanju, ali i sa projekcijama u drajv-in restoranima i malim nezavisnim bioskopima. Festival, čiji je osnivač legendarni glumac Robert Redford, obično se održava u januaru i februaru u planinama američke savezne države Juta.

Pošto je većina bioskopa zatvorena zbog epidemije koronavirusa, organizatori Sandensa su u decembru odlučili da festival bude onlajn.

– Čak i u ovim neodrživim uslovima, umetnici i dalje pronalaze načine da rade svoj posao koji je smeo ali i važan – rekla je direktorka festivala Tabita Džekson.

Prema njenim rečima, festival će ponuditi pretpremijere, ali uz poštovanje epidemioloških mera i na različitim mestima, od Kalifornije do Njujorka. Biće organizovane projekcije u drajv-in restoranima na području Los Anđelesa, tako da će posetioci, svako u svom automobilu, moći da gledaju filmove. Neka ostvarenja će biti emitovana na internetu posle kojih će umetnici odgovarati na pitanja.

Pixabay

Festival “Sandens” postao je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma, jer pruža priliku perspektivnim filmskim stvaraocima koji se bave dokumentarnim, inostranim i nezavisnim filmom da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti. Nekoliko sada svetski poznatih reditelja, među kojima su Kvetin Tarantino, Pol Tomas i Daren Aronofski doživeli su svoj veliki proboj na filmsku scenu upravno na “Sandensu”.

Pročitajte još

Redford je nazvao tu filmsku manifestaciju po filmskom klasiku „Buč Kesidi i Sandens Kid“ iz 1969. godine.

Ovogodišnji festival trajaće do 3. februara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike