Sandens onlajn, Oskar u novom terminu

06.12.2020

13:34 >> 17:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival, čiji je osnivač čuveni glumac Robert Redford, tradicionalno se održava u američkoj državi Juta

Sandens onlajn, Oskar u novom terminu
Copyright Profimedia

Organizatori festivala nezavisnog filma „Sandens“ saopštili su da će sledeće  izdanje ove prestižne manifestacije biti održano onlajn, od 28. januara do 3. februara sledeće godine. Kako je u Juti, kao i u ostatku Amerike i sveta većina bioskopa zatvorena, a pandemija korona virusa ne jenjava, pribeglo se u ovom momentu jedinom mogućem rešenju.

Festival će ponuditi pretpremijere i projekcije filmova u malim, nezavisnim bioskopima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u mnogim mestima od Kalifornije do Njujorka. Takođe, biće organizovane i projekcije u drajv-in restoranima u Los Anđelesu, pa će ljubitelji sedme umetnosti moći da gledaju filmove iz svojih automobila, a neki će biti emitovani i na internetu.

Još uvek nije saopšten zvaničan spisak filmova, ali se pretpostavlja da će na repertoaru biti ostvarenja koja će se takmičiti za najprestižniju filmsku nagradu Oskar, čija će dodela, zbog pandemije, biti organizovana tek 25. aprila.

Inače, „Sandens“ je postao jedan od najznačajnijih i najuticajnijih američkih festivala nezavisnog filma jer stvaraocima koji se bave dokumentarnim i nezavisnim filmom pruža mogućnost da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti i medija.

PROČITAJTE JOŠ: Da li je ovo kraj bioskopa? Najiščekivaniji filmovi u 2021. biće prikazani na striming servisima – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike