Svetlana Ceca Bojković proglašena za "Izuzetnu ženu godine"

02.02.2021

09:52 >> 12:44

0

Na dodeli nagrada Izuzetne ličnosti izabrani su i Mlada ličnost godine, Izuzetna porodica, Izuzetan tim godine i Izuzetan muškarac godine

Svetlana Ceca Bojković proglašena za "Izuzetnu ženu godine"
Copyright Foto/Promo/Vukica Mikača

Dodela nagrada “Izuzetne ličnosti” u produkciji agencije “Fabrika” održana je sinoć na sceni Kolarca, a za izuzetnu ličnost u 2020. godini proglašen je profesor Aleksandar Kavčić.

Aleksandar Kavčić, profesor na američkom “Karnegi Melon univerzitetu”, osnivač fondacije “Alek Kavčić”, nedavno je dobio spor i odštetu od 750 miliona dolara zato što je njegov patent – čitač magnetskih memorija – nezakonito koristila kompanija “Marvel”.

Od dela novca, ovaj nekadašnji đak beogradske Matematičke gimnazije, koji je doktorirao na poznatom američkom univerzitetu, predavao i na Harvardu, obezbedio je deo besplatnih udžbenika na internetu za osnovce širom Srbije.

Glumica Vesna Čipćić proglasila je Svetlanu Cecu Bojković “Izuzetnom ženom” navodeći da je reč o glumici za koju se s pravom može kazati da je ispisala srpsku glumačku istoriju.

Tanjug / Sava Radovanović

– Nagradu prima, ne samo zbog svoje zadivljujuće profesionalne karijere, nego i kao velika, svestrana umetnica i izuzetna ličnost koja u ćerki Katarini ima dostojnu naslednicu. Ona je i simbol srpskog glumišta i retko hrabra javna ličnost, spremna da stane na stranu istine, pravde i poštenja – istakla je između ostalog Čipčićeva.

Nagradu je umesto Bojkovićeve preuzela ćerka glumica Katarina Žutić.

Na manifestaciji izabrani su i “Mlada ličnost godine”, “Izuzetna porodica”, “Izuzetan tim godine” i “Izuzetan muškarac godine”.

Za “Izuzetnu porodicu” odabrana je rokerska porodica Jelić, a nagradu im je uručio Peca Popović.

Tanjug / Sava Radovanović

Radnici u zdravstvu koji su se godini pandemije borili za živote svih, dobitnici su nagrade „Izuzetan tim godine“. Nagradu su primili u ime KBC Zvezdara, KBC Bežanijska kosa, KC Vojvodine, Klinike za infektivne i tropske bolesti kliničkog centra Srbije, KBC Zemun –  Gordana Vićentijević, Afrodita Ðorđević, Dejan Trailov, Milka Čehić i Dragoš Stojanović, a priznanje je uručio glumac Irfan Mensur.

Glumica Dragana Mićalović priznanje “Izuzetna mlada ličnost” uručila je Dimitriju Stojanoviću koji ju je primio u ime mladih lekara volontera iz udruženja Atilum iz Niša, koji su svojim aktivnostima doprineli borbi protiv koronavirusa.

“Izuzetan muškarac” je prema oceni žirija tenor Željko Lučić koji se okupljenima obratio video porukom.

Pročitajte još

Žiri broji 22 člana i čine ih vrhunski akademici, profesori, sportisti, umetnici – Neda Todorović, Brana Mitrović, Tanja Peternek, Nebojša Bradić, Jelena Bulatović, Bojan Suđić, Dubravka Stojanović, Aja Jung, Igor Marojević, Dejan Tomašević, porodica Ðoković, Vesna Malešić, Bogdan Bogdanović, Stanko Crnobrnja, Ivan Medenica, Jasna Dimitrijević, Milutin Petrović, Slavimir Stojanović, Kori Udovičku, Peca Popović, Robert Čoban i Vesna Mandić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike