Besplatan ulaz u Muzej Jugoslavije na Dan državnosti Srbije

12.02.2021

18:14 >> 17:11

0

Najmlaće posetioce će na stalnoj postavci čekati mape, pomoću kojih će moći da se igraju tragajući za određenim muzejskim predmetima, prolazeći tako kr

Besplatan ulaz u Muzej Jugoslavije na Dan državnosti Srbije
Copyright Muzej Jugoslavije Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Muzej Jugoslavije biće besplatno otvoren za posetioce 14. februara, povodom Dana državnosti Srbije, a uz vođenje, organizuje i poseban program za decu.

Posetioci mogu da vide izložbu “Alan Ford trči počasni krug“, premijerno održanu u Narodnoj galeriji u Ljubljani povodom 50 godina od izlaska prvog broja tog popularnog italijanskog stripa, čiji je satiričan sadržaj i danas više nego aktuelan. Ljubljanska postavka, čiji je autor Rok Glavan, dopunjena je zanimljivim izdanjima stripa “Alan Ford” koja su pripremili pasionirani srpski kolekcionari Marjan Matić i Mario Reljanović.

Printscreen/YouTube

Takođe, posetioci mogu da vide i rad na stalnoj postavci pod nazivom “Muzejska laboratorija”, sa aktuelnim intervencijama povodom 75 godina od pobede nad fašizmom, kao i da posete “Kuću cveća”.

Vođenje kroz Muzej Jugoslavije najavljeno je za podne.

Pročitajte još

Najmlaće posetioce će na stalnoj postavci čekati mape, pomoću kojih će moći da se igraju tragajući za određenim muzejskim predmetima, prolazeći tako kroz različite istorijske događaje i vremenske periode, zemlje i kulture. U toj aktivnosti deca i njihovi pratioci učestvuju samostalno i nezavisno od drugih posetilaca.

Prilikom posete Muzeju Jugoslavije neophodno je poštovanje svih mera, a biće otvoren od 10 do 18 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike