Diznijeva „Duša“ u konkurenciji za Oskara: Film koji donosi samospoznaju i pozitivne promene (VIDEO)

13.02.2021

11:45 >> 10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Dugoiščekivana sinhronizovana animacija 4. marta stiže u domaće bioskope

Diznijeva „Duša“ u konkurenciji za Oskara: Film koji donosi samospoznaju i pozitivne promene (VIDEO)
Copyright Promo / MCF

Čuvena zlatna statua Oskar koju će 25. aprila dodeljivati Akademija filmskih umetnosti i nauka mogla bi biti uručena i onima koji su učestvovali u stvaranju najnovijeg uzbudljivog Diznijevog i Piksarovog filma „Duša“. Animirani filmovi su izdvojeni kao deo tradicije izbora za dodelu prestižne filmske nagrade.

Dugoiščekivana sinhronizovana animacija koja će se u domaćim bioskopima naći od 4. marta nominovana je u 2 kategorije – za vizuelne efekte i za najbolju originalnu muzičku partituru.

Promo / MCF

Priča prati učitelja muzike koji dobija retku životnu priliku da svira u najboljem džez klubu baš u trenutku kada ga jedan nesmotren korak odvodi u neobično okruženje gde nove duše dobijaju svoju ličnost, neobične navike i interese pre nego što se pojave i dođu na Zemlju. U sinhronizaciji su učestvovali domaći glumci Hadži Nenad Maričić, Jelena Trkljua, Milena Predić, Jovana Jelovac Cavnić i drugi.

Promo/MCF

Veoma aktuelna glumica Jovana Jelovac Cavnić ističe zadovoljstvo što je deo ekipe koja je pozajmila glas u filmu „Duša“.

– Iako ovo nije prvi Diznijev projekat u kom učestvujem, smatram se veoma počastvovanom jer mislim da je ovo jedno od najznačajnijih i najuspešnijih Diznijevih ostvarenja. Snažan, emotivan, sa životnim lekcijama i porukama, ovaj film će svakog podstaći da se preispita i podseti se šta je to smisao života. „Duša“ će nam doneti samospoznaju i pozitivne promene. Po čemu želimo da nas pamte, ko smo mi zapravo, čemu težimo, šta nas to čini živima, samo su neka od pitanja koja se nameću dok pratimo radnju ovog sjajnog animiranog ostvarenja – kaže Jelovac.

Promo / MCF

Učitelju muzike kome u originalnoj verziji glas pozajmljuje muzičar i glumac Džejmi Foks, u domaćoj izvedbi glas pozajmljuje Hadži Nenad Maričić koji ne skriva da je veoma ponosan na to, jer je u pitanju Diznijev film koji nam ovog puta donosi nešto sasvim drugačije.

Pročitajte još

– Dok sam davao glas tom džez muzičaru iščekivao sam sa nestrpljenjem kako će se njegova sudbina završiti. I stariji i mladi biće veoma dirnuti porukom koju šalje ova priča, a ona, rekao bih, glasi ovako: „Ne čekaj da ti život nudi šanse. Stvaraj ih sam, jer život je divan, ali brzo prolazi.“ – ističe Maričić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike