Otkrivanje murala Marinku Madžgalju: Emotivna priča majke velikog glumca (FOTO+VIDEO)

15.02.2021

13:33 >> 20:20

0

Imao je neverovatnu energiju. Svuda je stizao i sve je želeo. Kazao mi je jednom: Mama, ako nastavim ovako, prestaću da dišem. Zaista je živeo radost življ

Otkrivanje murala Marinku Madžgalju: Emotivna priča majke velikog glumca (FOTO+VIDEO)
Copyright Mural Marinka Madžgalja 24sedam/Goran Sivački

Mural posvećen prerano preminulom glumcu Marinku Madžgalju, otkriven je danas u pasažu između solitera na uglu Vlajkovićeve i službenog ulaza u Atelje 212, čiji je stalni član ansambla bio do 2012. godine.

Madžgaljevi najbliži okupili su se danas kako bi još jednom odali počast svom prijatelju, a među njima su bile i njegove kolege Ognjen Amidžić, Andrija Milošević i Marko Kon, kao i kum Dušan Kovačević koji je krstio pokojnog glumca.

 

 

Antonio Ahel/ATAImages

Marinkova majka Mirjana nije mogla da zadrži suze videviši mural koji je nacrtao Milan Milosavljević Deroks, a za naš portal rekla je da ju je veoma dirnuo ovaj gest i ideja njegovih najbližih prijatelja. Ona je setno evocirala uspomene na svog sina.

– Živeo je srećan život. Od svoje 11 godine znao je da će biti glumac, bio je stalno nasmejan baš kao na ovom muralu. Bio je duhovit, nestvaran, da poželite takvog sina. Mnogo čeznem za njim. Posle pet godina prvi put govorim o njemu, hvala vam što ste došli ovde danas. Ponosna sam što je naš sin i divno je biti majka takvom detetu za svaki ponos je bio – rekla je kroz suze potresena majka i dodala:

– Imao je neverovatnu energiju. Svuda je stizao i sve je želeo. Kazao mi je jednom: “Mama, ako nastavim ovako prestaću da dišem”. Zaista je živeo radost življenja. Što kaže njegova drugarica Tamara Krcunović, kad Marinko dođe sve počinje, kad ode, sve staje. On je zaista obeležio generaciju glumaca.

Mural posvećen Marinku Madžgalju se nalazi pored onih koji su posvećeni legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.

Osim zavidne karijere koje je ostvario na pozorišnim daskama, širokoj popularnosti koju je stekao ulogom u seriji “Crni Gruja”, Madžgalj je bio televizijski voditelj i član muzičkog dvojca “Flamingosi” sa Ognjenom Amidžićem.

Jedan od najdarovitijih srpskih umetnika preminuo je u 38. godini 26. marta 2016. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike