Belef 2021: Novo vreme i novi prostori

26.02.2021

06:08 >> 08:42

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival će se od ove godine zvati Belef - Beogradska letnja scena

Belef 2021: Novo vreme i novi prostori
Copyright Pixabay

Beogradski letnji festival BELEF 2021 biće organizovan ove godine od 27. juna do 17. jula na više lokacija u gradu, odlučeno je na sednici koja je održana u Skupštini Beograda. Festival će se od ove godine zvati „Belef – Beogradska letnja scena“.

Ovogodišnje izdanje festivala se naslanja na iskustvo Beogradske letnje scene 2020. godine sa idejom da se publici omoguće premijerna izvođenja pozorišnih, plesnih i muzičkih predstava, koncerata, izložbi, književnih predstavljanja objedinjenih u okviru koncepta – beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi početak.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Osim glavnog programa koji će biti organizovan na Kalemegdanu, Trgu republike, na letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta i u Ateljeu 212, predviđeno je da se u okviru festivala izvede i specijalni program u prostoru dvorišta Rektorata Beogradskog univerziteta „Teatrium“.

Pročitajte još

– Zajednička saradnja festivala i pozorišta bi obezbedila uslove za dalje izvođenje premijernih postavki tokom redovne sezone, kada je to moguće. Specijalna premijerna prikazivanja tokom festivalskih dana omogućavaju veće prisustvo publike i istovremeno služe za promovisanje kulturnih događaja u budućnosti. Uz otvaranje novih prostora, pozorišta ulaze u novo vreme. Na ovaj način, Grad Beograd najavljuje to novo vreme – rekla je predsednica Odbora Belefa Andrea Radulović.

Festival se organizuje u saradnji sa gradskim ustanovama kulture.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike