Različitost i kreativnost: Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS u Galeriji SULUJ

28.02.2021

08:46 >> 11:29

0

Svojevrsni godišnji presek likovnih trendova, lakmus papir umetničke aktivnosti našeg okruženja

Različitost i kreativnost: Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS u Galeriji SULUJ
Copyright Promo / Goran Sivački

Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a biće otvorena 1. marta u 19 časova u Galeriji SULUJ, a predstavlja svojevrsni godišnji presek likovnih trendova, lakmus papir umetničke aktivnosti, našeg okruženja.

– Bazar inventivnosti, različitih pristupa poimanja umetničke kreacije u obilju raznovrsnih medija, tehnika i oblasti delovanja, koji se stiče na jednom mestu, u jednom galerijskom prostoru, kroz raznovrsnost izraza koji je glavna odlika izložbe i ujedno njen najveći adut i kvalitet – objašnjava kustos izložbe Predrag Stojanović.

Promo / Marijana Oro

Za prvi krug se prijavilo 58, u drugi krug konkursa se kvalifikovalo 55 kandidata, dok je u članstvo primljeno 32 kandidata, posle izvršene selekcije od strane članova devet Odbora sekcija i Umetničkog saveta, a potom i potvrde sprovedenog procesa od strane Upravnog odbora.

Nešto koherentnija od prethodnih, ovogodišnju izložbu, kako po obimu tako i kvalitetu izloženih radova i uprkos individualnim pristupima umetnika u raznovrsnim medijima, tehnikama i oblastima delovanja, odlikuje kroz eksponate novih članova, snaga različitosti – ličnog pristupa, umetnika koji su u ULUPUDS-u, našli sredinu u okviru koje mogu da iskažu, razviju i predstave svoju kreativnost i talenat u nastupajućem periodu.

Promo / Tamara Raca

Novi članovi primljeni su u Arhitektonsku sekciju (Sara Dimitrijević, Kaća Todović Krković), zatim u Dizajn sekciju (Nevena Stanimirović, Jadranka Terzić, Dušan Todorović), u Slikarsko-grafičku sekciju (Miloš Vasović, Radmila Jeremić, Jevrosima Lukić, Nada Miklja, Ana Mutavdžić, Dejan Nedeljkov…), u sekciju Umetnička fotografija (Jovan Marjanov, Jovana Milovanović, Goran Sivački, Aleksandar Crnogorac), kao i u sekciju Scenografije i kostimografije (Sandra Nikač), te Vajarsku sekciju i Teoriju kritike istorije i primenjene umetnosti.

Pročitajte još

Zbog aktuelne situacije neće biti svečanog otvaranja za posetioce, već će na njemu učestvovati samo članovi US i UO udruženja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike