Bioskopi saglasni: Nećemo preživeti poslednji udar

28.02.2021

11:20

0

U zvaničnom saopštenju ističu da je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank Dvorana i Cine grand danas obustavljaju rad jer nisu izuzeti od skra?

Bioskopi saglasni: Nećemo preživeti poslednji udar
Copyright Pixabay

Odlukom Kriznog štaba, bioskopi nisu izuzeti od skraćenja radnog vremena poslednjeg vikenda u februaru. Donete mere ograničavaju rad bioskopa na samo par sati dnevno, jer sve projekcije moraju da se završe do 14 časova, dok su iz ove mere izuzeta samo pozorišta čime je zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji, poručuju u zvaničnom saopštenju Bioskopi Cineplexx, Cine grand i Kombank dvorana. 

 Kako su podsetili iz Cineplexxa, Skoro šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve donete mere od strane Kriznog štaba.

– Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja virusa Covid-19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta. Ono što najviše smeta, što u trenucima kada se bioskopi bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama, jeste da logika i razumevanje u donošenju mera Kriznog štaba više ne postoji, jer niko ne može da objasni u čemu se razlikuju bioskopi i pozorišta u donošenju ovakvih mera koje se odnose na poslednji vikend u februaru – poručili su iz Cineplexxa.

Profimedia/Kirill Kukhmar/TASS

Aleksandra Garić, direktor marketinga ovih bioskopa kazala je da je primetan nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije.

– Ostaje nejasno zašto su bioskopa svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode. Uprkos ogromnim finansijskim gubicima u proteklih godinu dana i poslovanjem na ivici isplativosti, Cineplexx je u vreme najveće krize modernog doba otvorio čak dva nova bioskopa u Beogradu, opremljena najsavremenijim tehnologijama. Međutim, ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati – istakla je Garićeva.

Dramatična situacija u kojoj se našao i bioskop Kombank Dvorane, shodno odluci, predviđa da poslednja projekcija počinje najkasnije do 12 časova, što, kako ističu iz ovog bioskopa, ponovo otvara pitanje opstanka bioskopa, ali i nelogičnost rada bioskopa svega nekoliko sati. Zbog toga je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank Dvorana i Cine grand danas obustavljaju rad.

Promo / Kombank dvorana

– Paradoksalno je i to da su od nove mere izuzeta samo pozorišta, a još besmislenija odluka da ugostiteljski delovi hotela imaju dozvolu da poslužuju goste do 22 sata. Bioskopi apeluju na nadležne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka u ovoj industriji. Imajući u vidu da su se odgovornim ponašanjem osoblja bioskopskih institucija, kao i pridržavanja svih epidemioloških mera od strane posetilaca – bioskopi svrstali u najebezbednija mesta zabave, bioskopi su saglasni u jednom – da neće preživeti poslednji udar na njihovo poslovanje! Naime, bioskopska publika se potpuno isto ponaša bez obzira u koje vreme gleda film, jer bioskop nije noćni klub. Bioskopima skraćenje vremena značajno utiče na prihode koji su u ovom trenutku ionako mizerni i nedovoljni za samostalno funkcionisanje – slažu se sa kolegama iz MCF grupacije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike