Novi termin za "Guitar Art" festival i dugoočekivani koncert "40 Fingers"

09.03.2021

06:25 >> 10:06

0

Premijera uveliko najavljenog nastupa Recuerdos de Belgrado za simfonijski orkestar i soliste na gitari održaće se na sceni Kolarčeve zadužbine

Novi termin za "Guitar Art" festival i dugoočekivani koncert "40 Fingers"
Copyright Pixabay

Guitar Art Festival u svom 22. izdanju biće realizovan, umesto u martu, u novom terminu, u periodu od 1. do 6. juna u Beogradu, pri čemu će zvezde festivala – italijanska gitarska senzacija “40 Fingers”, održati koncert 2. juna u Kombank dvorani, stoji na zvaničnom sajtu tog festivala.

Takođe, premijera uveliko najavljenog koncerta “Recuerdos de Belgrado” za simfonijski orkestar i soliste na gitari održaće se 5. juna na sceni Kolarčeve zadužbine. Oba koncerta se prenose iz prethodne godine, kada je smotra odložena usled aktuelne situacije, i sada će se održati u sklopu 22. Guitar Art Festivala.

Kupljene ulaznice važiće i za nove datume, a publika će imati priliku, ukoliko nije u mogućnosti da poseti koncerte u novim terminima, da ih zameni za bilo koji novi koncert na sledećem 22. Gitar Art Festivalu.

“40 Fingers” je jedan od trenutno najpopularnijih gitarskih kvarteta koji karakterišu bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na koncertima.

Pixabay

Za njihov prvi beogradski koncert najavljuju gitarski spektakl u Kombank dvorani, s posebnim repertoarom koji počinje lagano filmskom muzikom, zatim se nastavlja popularnom klasikom i autorskim pesmama, a onda sledi energičan drugi deo koncerta sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.

Popularnost su stekli zahvaljujući svom snažnom ritmu, bogatim harmonijama i velikoj originalnosti u obradi najvećih hitova pop, rok, džez, bluz, latino, irske i klasične muzike. Njihov planetarni uspeh je počeo kada su snimili specifičnu trijumfalnu verziju “Boemske rapsodije” grupe “Queen”, koja je za veoma kratko vreme dostigla više od pet miliona pregleda na njihovom jutjub-kanalu.

Pročitajte još

Kvartet je odmah objavio i prvi studijski album, koji je naišao na veoma pozitivan prijem i utiske muzičkih kritičara i publike. Njihov originalni koncertni repertoar obuhvata autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare.

Među najpopularnijim obradama “40 Fingers” izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole “Libertango”, teme iz serije “Igra prestola” i filma “Poslednji Mohikanac” Majkla Mena i Vivaldijevo “Leto” i “Četiri godišnja doba”…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike