Netflixov „Damin gambit“ u novoj verziji

13.03.2021 | 18:25

Autor: Dejan Ćirić

Prošlog meseca serija je osvojila nagradu Zlatni globus kao najbolji limitirani projekat

Copyright Profimedia

Nakon postavljanja rekorda u strimingu i osvajanja niza nagrada, Netflixova hit serija „Damin gambit“ postaje brodvejski mjuzikl.

„Level Forward“, producentska kuća koja stoji iza „Slave Play“ Džeremija O’Herisa i „Jagged Little Pill“ Alanis Moriset obezbedila je prava na roman Voltera Tevisa na kojem je serija zasnovana, piše „Harper’s Bazaar“.

Prošlog meseca serija je osvojila „Zlatni globus“ za najbolju limitiranu seriju, dok je Anja Tejlor Džoj kao Bet Harmon osvojila nagrade za najbolju glumicu na „Zlatnom globusu“ i „Critics’ Choice Awards“.

Copyright Profimedia

„Damin gambit“ je priča o Bet Harmon, mladoj ženi koja je postala heroina svog vremena ostvarivši snove i rušeći barijere. Kada je sa osam godina završila u sirotištu, činilo se da je Bet predodređena za sudbinu sivu i bezličnu poput odeće koju je nosila. Sve dok ne odigra prvu partiju šaha. Njen genijalni talenat odmah je postao očigledan – dok igra, čula joj se izoštravaju, jasnije razmišlja, i prvi put oseća da ima kontrolu nad svojim životom. Bet postaje sve bolja, a glamurozni i uzbudljivi turniri pružaju joj nadu da je čeka drugačija budućnost na tabli sa šezdeset četiri polja u crno-belom svetu. Ali taj svet zamršen je kao i njeni potezi, i iako deluje mirno i uglađeno, krije vulkane strasti i opasnosti, i u njemu su dozvoljene najpodmuklije spletke.

Pročitajte još

– Privilegija nam je da dovedemo ‘Damin Gambit’ na scenu kroz voljeni i trajni zanat muzičkog pozorišta – stoji u saopštenju producentske kuće „Level Forward“.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam