Da li je ovo kraj bioskopa? Najiščekivaniji filmovi u 2021. biće prikazani na striming servisima

05.12.2020

09:09 >> 15:42

0

Studio Warner Bros. je objavio saopštenje da će premijere zakazane za narednu godinu, ipak biti prikazane na platformi HBO Max, a nije jedini

Da li je ovo kraj bioskopa? Najiščekivaniji filmovi u 2021. biće prikazani na striming servisima
Copyright Dina / Printscreen / Youtube

Studio Warner Bros. je objavio saopštenje da će čak 17 filmova, čije su premijere zakazane za 2021. godinu, umesto u bioskopu, ipak biti prikazane na striming platformi HBO Max, piše Hollywood Reporter. Ovo uključuje i blokbastere “Matriks 4”, “Dina” i “Odred otpisanih 2”.

Razlog ovome je, očekivano, pandemija korona virusa, koja je ugasila bioskope širom sveta. Nakon objave da će “Čudesna žena 1984” biti premijerno prikazana na istoj striming platformi 25. decembra ove godine, studio je utabao put za isti potez sa predstojećim filmovima, prenosi Telegraf.

Sva ostvarenja će biti prikazana na datume već zakazanih bioskopskih premijera, a na HBO Max će biti dostpuna po mesec dana, a potom će biti vraćena u bioskope.

Prvi pokušaj kompanije Disney da “Mulan” pogura na svom striming servisu Disney+, ali uz doplatu na već postojeću pretplatu se ispostavio kao promašaj jer korisnici u ekonomski nestabilnim vremenima nisu bili spremni da plate još za samo još jedan film. Pošto su naučili gorku lekciju, dugonajavljivani Pixarov animirani film “Soul” bez dodatnog plaćanja biće dostupan u decembru. Već neko vreme se šuška da Disney planira da “Black Widow” ipak pusti na svoj servis i da izbegne bioskopsku premijeru. Posle odluke kompanije WarnerBros gotovo je sigurno da će to uraditi.

WarnerMedia / WarnerMax vlasnik platforme HBO Max prvi radikalan potez je povukao sa pomenutom odlukom da “Wonder Women 1984” debituje na njihovoj strming platformi, ali da paraleleno bude dostupan u bioskopima. Iako je mesecima unazad rediteljka Peti Dženkis ponavljala da je ovaj film bioskopsko iskustvo, kao što je Nolan tvrdio za “Tenet“, pomirila se sa činjenicom da to ipak neće biti tako.

Istraživanja su pokazala da zbog jako loše epidemiološke situacije pretplatnici HBO servisa pre će ostati kod kuće da gledaju premijeru, nego da idu u bioskop. Filmski gigant svestan da korona virus neće dozvoliti da se bioskopi oporave 2021. godine napravio je najveći i naradikalniji korak kad je u pitanju premijera blokbastera.

Kompanija WarnerMedia analizirajući rezultate 2020. godine i besumučno odlaganje filma Kristofera Nolana “Tenet” koji je zbog korona virusa i loše situacije u bioskopima zaradio daleko manje, nego što bi u normalnim uslovima, objavila je da svi filmovi koji im čuče u fioci i koji su bili planirani za ovu godinu idu direktno, bez dodatne naplate, na HBO Max.

Na spisku filmova koji izlaze sledeće godine na HBO Max nalazi se nekoliko naslova za čije je snimanje izdvojeno i preko 300 miliona dolara (Dune). Ovo je prvi put u modernoj istoriji da će visokobudžetni filmovi odmah ušetati na ulazna vrata gledalaca i sesti sa njima u dnevnu sobu, prenosi DedaMilorad.com

Iz studija Warner Bros. ističu da je ovo presedan zbog pandemije, ali da, čim se situacija smiri, svi filmovi će ponovo premijerno biti prikazivani u bioskopima. Međutim, postavlja se pitanje – kad se princip koji je trajao decenijama prekine, da li se može povratiti?

Nekoliko filmova koje će zadesiti ova situacija:

Mortal Kombat Jan 15

The Little Things Jan 29

Tom and Jerry Mar 5

Printscreen / Youtube

Godzilla vs. Kong May 21

The Conjuring: The Devil Made Me Do It Jun 4

Space Jam: A New Legacy Jul 16

The Suicide Squad Aug 6

Dune Oct 1

Matrix 4 Dec 22

PROČITAJTE JOŠ: Tom i Džeri slave 80. rođendan: Objavljen trejler za novi film

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike