Povratak na scenu: Premijera komada "Iluzijae" večeras u Narodnom pozorištu

22.03.2021

10:06 >> 12:34

0

Reditelj Nikola Zavišić je napravio predstavu o pozorištu i ljubavi, što je lekovito i idealno za ovo doba, kazala je upravnica nacionalnog teatra Ivana Vuj

Povratak na scenu: Premijera komada "Iluzijae" večeras u Narodnom pozorištu
Copyright Promo / Narodno pozorište

Predstava “Iluzijae” Pjera Korneja u režiji Nikole Zavišića, biće premijerno izvedena večeras na sceni “Raša Plaović” beogradskog Narodnog pozorišta.

U glumačkoj podeli su: Nikola Vujović i Ivan Bosiljčić u alternaciji glavne uloge, zatim Miloš Ðorđević, Sena Đorović, Anastasia Mandić, Zoran Ćosić, Nemanja Stamatović i Bogdan Bogdanović.

Promo / Narodno pozorište

U najavi predstave upravnica nacionalnog teatra Ivana Vujić Kominac istakla je da su tri francuska dramska pisca najznačajnija u istoriji pozorišta – Žan Baptist Poklen Molijer, Žan Rasin i upravo Pjer Kornej, čiji će komad večeras biti premijerno izveden.

– Reditelj Zavišić je napravio predstavu o pozorištu i ljubavi, što je lekovito i idealno za ovo doba korone – napomenula je upravnica.

Pročitajte još

Projekat se održava u “Mesecu Frankofonije”, kada je u prvi plan istaknuta umetnost francuskog govornog područja, a Narodno pozorište se uveliko priključilo posebnim programom javnog čitanja drama savremenih francuskih autora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike