Operski dan u Narodnom pozorištu: Najlepše arije i dueti na Velikoj sceni

10.04.2021

07:34 >> 09:57

0

Polaznici Operskog studija Borislav Popović će izvesti delove iz Kapuleti i Monteki, Rigoleto, Karmen, Norma,Boemi i Evgenije Onjegin

Operski dan u Narodnom pozorištu: Najlepše arije i dueti na Velikoj sceni
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Narodno pozorište u Beogradu će u nedelju 11. aprila predstaviti dva koncerta direkcije Opere i to u matine terminu od 12 časova Scene iz čuvenih opera polaznika Operskog studija, dok je gala veče predviđeno za arije “V”iši D”arte” (Živeh od umetnosti) od 19 časova.

Polaznici Operskog studija “Borislav Popović” će izvesti arije i duete iz opera “Kapuleti i Monteki”, “Rigoleto”, “Karmen”, “Norma”,”Boemi” i “Evgenije Onjegin”.

U režiji Ivane Dragutinović Maričić u ovom spektaklu učestvuju Katarina Radovanović, Nevena Ðoković, Ermin Ašćerić, Isidora Stevanović, Milica Damjanac, Iskra Sretović, Jana Cvetković, Marija Jelić, Maja Pavković, uz klavirsku saradnju Milivoja Veljića i Teodore Jevtić.

Gosti koncerta su solistkinja Opere Nataša Rašić i student Fakulteta muzičkih umetnosti Milan Obrenović.

Promo/Željko Jovanović

Umetničko rukovodstvo operskog studija čine Sanja Kerkez i Jadranka Jovanović, vokalni pedagozi, Ivana Dragutinović Maričić – reditelj, Andreja Maričić, glumac i saradnik za scenski pokret i govor, kao i Ðorđe Pavlović, dirigent.

Operski studio se prvi put pojavljuje u Narodnom pozorištu sredinom prošlog veka pod vođstvom maestra Oskara Danona, kasnije dirigenta Bogdana Babića i reditelja Mladena Sabljića.

Posle duže pauze operski studio je ponovo aktiviran 70-tih godina sa studentima Muzičke akademije i mladim članovima operskog hora, pod umetničkim vođstvom reditelja Slobodana Turlakova i maestra Predraga Miloševića, uz muzičku (klavirsku) saradnju Aleksandra Kolarevića.

U znak sećanja na istaknutog reditelja Opere Borislava Popovića operski studio od 30. marta 2009. godine nosi njegovo ime.

Kroz Operski studio Narodnog pozorišta prošle su mnoge generacije, a neki od njih su stekli ime priznatih umetnika u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte još

Veče arija i dueta iz Verdijevih opera, pod nazivom “V”iši D”arte” (Živeh od umetnosti) u izvođenju solista, hora i orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu na porogramu je od 19 sati, pod dirigentskom palicom Dejana Savića i Zorice Mitev Vojnović.

Režija je ponovo poverena Ivani Dragutinović Maričić, a nastupiće Snežana Savičić Sekulić, Nataša Jović Trivić, Jasmina Trumbetaš Petrović, Sanja Kerkez, Dejan Maksimović, Dušan Plazinić, Janko Sinadinović, Željka Zdjelar, Nevena Bridžen, Dragutin Matić, članovi hora i orkestra Opere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike