„Deobe“ oduševile publiku u Nišu

13.04.2021

07:29 >> 08:36

0

Autor: Dejan Ćirić

Katarzična završnica predstave donela je frenetičan aplauz

„Deobe“ oduševile publiku u Nišu
Copyright Predstava "Deobe" Promo/Stanislava Petrović

Nakon premijere u Novom Sadu, u Narodnom pozorištu Niš održana je premijera predstave “Deobe” Dobrice Ćosića, u režiji i scenografiji Juga Radivojevića, koja je oduševila nišku publiku.

Kapitalno delo srpske književnosti Narodno pozorište Niš je postavilo u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu i Narodnim pozorištem Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Promo/Srđan Doroški/SNP

Dramatizaciju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, scenski pokret i asistenciju režije Igor Damnjanović, kostimska rešenja Tanja Radišić, autorsku muziku Aleksandar Srebrić, a dramaturg na predstavi je Božidar Knežević.

Potresna priča o deobama unutar naroda, porodice i samog čoveka izazvala je buru emocija kod svih prisutnih. Mizanscenski svedeno razigravanje čitavog prostora, publike i scene, zadivljujuće vizuelne identifikacije, svu pažnju su usmerile na glumačke bravure ansambla tri pozorišta. Katarzična završnica predstave donela je frenetičan aplauz.

Promo/Stanislava Petrović

Reditelj Jug Radivojević ovim komadom potpisuje svoju 120. režiju, a glavne uloge tumače Nebojša Savić, Sonja Damjanović, Miloš Cvetković, Nebojša Ðorđević, Milan Kovačević, Grigorije Jakišić, Igor Damnjanović, Strahinja Bojović, Dejan Cicmilović, Valentin Vencel i Bojana Milanović.

Promo/Srđan Doroški/SNP

Sva mesta, u smanjenom kapacitetu sale, su bila popunjena, a gledaoci su se pridržavali svih mera zaštite koje je propisao Krizni štab.

Pročitajte još

Prva repriza biće održana 24. aprila u 19 sati i 30 minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike