Isterivanje đavola je jezivije nego ikad: „Sedmi dan“ stiže u bioskope (FOTO+VIDEO)

21.04.2021

13:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Otac Piter je savršeno zaposednut demon, koji koristi svoje mračne moći da ubedi sveštenike da puste đavola da uđe, a zatim ode i širi zlo

Isterivanje đavola je jezivije nego ikad: „Sedmi dan“ stiže u bioskope (FOTO+VIDEO)
Promo/Taramount

Ljubitelji horora će od 22. aprila moći da uživaju u ostvarenju „Sedmi dan“, koje stiže u domaće bioskope i donosi jezivu priču o isterivanju đavola i mračnim demonima koji šire zlo u jednom američkom gradu, a zatim i u celoj zemlji.

Otac Piter je još uvek bio mladi pomoćnik poznatog egzorcista oca Luisa, kada su 1995. godine započeli veoma izazovni egzorcizam u gradu Baltimoru, istog dana kada se desila i poseta pape Jovana Pavla II. Tokom egzorcizma opsednutog dečaka Nikolasa, demon se pokazao premoćnim i na kraju ubio oca Luisa, prisilivši neiskusnog oca Pitera da uskoči. Otac Piter nije dorastao moćnom demonu, koji je već ubio Nikolasa, zbog čega je celo njegovo telo buknulo u plamenu… a onda je demon napustio Nikolasa i ušao u oca Pitera.

Promo/Taramount

Godinama kasnije, primećen je drastičan porast zaposednutosti zlom širom zemlje. Otac Piter, koji je postao jedan od najistaknutijih egzorcista na svetu, sada je u 50-im godinama i služi crkvi u novom svojstvu – nadgleda mlade regrute sveštenika u njihovom poslednjem koraku da postanu egzorcisti, pre nego što budu stacionirani širom zemlje, kako bi stali u prve redove i zaštitili taj region od zla – tako bar crkva veruje.

Promo/Taramount

Zapravo, otac Piter je savršeno zaposednut demon, koji koristi svoje mračne moći da ubedi sveštenike da puste đavola da uđe, a zatim ode i širi zlo, umesto da ga izleči. Kao rezultat, tamo je sve veća vojska zaposednutih sveštenika, đavolskih vojnika, demona koji se kriju, čekajući poziv za napad.

Promo/Taramount

Dvadesetsedmogodišnji otac Danijel Garsija, najnoviji pripravnik/žrtva oca Pitera, prijavio se da bude egzorcist jer očajnički želi da bude deo borbe protiv ovog brzo širećeg, podmuklog zla, iako se plaši svoje mudrosti. On nije rođeni ratnik, ali kroz iskušenja i nevolje tokom prvog dana obuke na poslu sa ocem Piterom, Danijel spoznaje svoju pravu sposobnost kao branilac dobra.

Režiju potpisuje Justin P. Lange, a glavne uloge igraju Guy Pearce, Vadhir Derbez, Stephen Lang, Brady Jenness i Robin Bartlett.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti