Oskar bez maski: Sve o prvoj dodeli u novoj realnosti

22.04.2021

10:21 >> 13:56

0

Osmislili smo ozbiljan program pre i posle kako bismo poboljšali naš glavni događaj. Naš predlog je da gledate celu stvar, inače ćete propustiti nešto za

Oskar bez maski: Sve o prvoj dodeli u novoj realnosti
Copyright Šarliz Teron/Profimedia

U noći 25. aprila na redu je 93. svečana dodela filmske nagrade Oskar, a detalji ceremonije se svakog dana po malo otkrivaju.

Prema poslednjim informacijama, govori na pozornici biće duži nego što su ranije bili, kako bi se orkestar muzičara odmorio u tom periodu.

Dodela se tretira kao filmska produkcija, stoga je u ponedeljak putem sastanka na Zumu Akademija filmskih umetnosti i nauke odlučila da maske nisu potrebne pred kamerama, piše Varajeti. Gosti moraju nositi maske kada nisu pred kamerama i tokom reklama.

Na dodeli ukupno može biti 170 ljudi, a članovi publike rotiraće se tokom ceremonije.

Profimedia

Zvanice će dobiti plan puta u kojem je naznačeno kada i kako se smenjuju oni koji ulaze i oni koji izlaze. Zbog smanjenog kapaciteta mnogi holivudski giganti nisu dobili pozivnice za ovogodišnju dodelu Oskara.

Među onima kojima je onemogućen dolazak na ceremoniju je i Robert Iger, predsednik i izvršni direktor kompanije Volt Dizni.

Ispred sale predviđen je prostor na kojem će se kretati nominovani, a pretpostavlja se da će postojati i skromnija verzija crvenog tepiha.

Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti saopštila je spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodele Oskara 25. aprila u dvorani u Los Anđelesu, među kojima su zvezde Harison Ford, Bred Pit i Hale Beri.

Profimedia

Ono što je takođe novitet je da će pet pesama nominovanih za ovogodišnje Oskare biti izvedeno na krovu novog muzeja Akademije filmske umetnosti i u ribarskom gradiću na Islandu, u pokušaju producenata da osveže ceremoniju u vreme pandemije.

Zvezda “Hamiltona” Lesli Odom Džunior biće među onima koji će nastupiti s krovne terase još neotvorenog Muzeja filmske umetnosti u Los Anđelesu, čije je otvaranje odloženo zbog aktuelne situacije.

Njegova pesma “Speak Now” iz filmske drame o građanskim pravima “One Night in Miami” biće deo posebne emisije pre Oskara, kao i balada “Husavik” iz komedije “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” Vila Farela, koja će biti izvesdena iz istoimene luke na Islandu.

– Osmislili smo ozbiljan program pre i posle kako bismo poboljšali naš glavni događaj. Naš predlog je da gledate celu stvar, inače ćete propustiti nešto zaista neočekivano i zabavno – saopštili su dobitnik Oskara Stiven Soderberg i njegove kolege koproducenti, a prenosi B92.

Pročitajte još

Producenti su takođe najavili emisiju nakon glavnog događaja – “Oscars: After Dark” u kojoj će prikazati dobitnike sa zlatnim statuetama i intervjue sa zvezdama.

Svečana, 93. dodela Oskara održaće se 25. aprila, dok će se novi muzej Akademije filmske umetnosti i nauka otvoriti 30. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike