Aleksandar Radojičić je „Mačor u čizmama“: Hip hop rep opereta u pozorištu „Boško Buha“

23.04.2021

17:35 >> 16:26

0

Autor: Dejan Ćirić

Projekat je najavljen kao budući spektakl za decu sa pevanjem, a kompozitori su popularni rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner

Aleksandar Radojičić je „Mačor u čizmama“: Hip hop rep opereta u pozorištu „Boško Buha“
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nova verzija dečje predstave „Mačor u čizmama“ Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, imaće dve premijere u pozorištu „Boško Buha“ – 28. i 29. aprila.

Projekat je najavljen kao budući spektakl – hip hop rep opereta, komad za decu sa pevanjem, gde je stvoren „koktel“ tih muzičkih žanrova, a kompozitori su popularni rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner.

Promo

Upravnik teatra „Boško Buha“, ujedno i autor drame Igor Bojović, istakao je na današnjoj konferenciji za medije da nikada nije imao tako izvanrednu glumačku podelu u svojim verzijama ove poznate bajke, koju čine popularni dramski umetnici Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Viktor Savić, Katarina Marković, Borka Tomović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Nenad Nenadović i Igor Damnjanović.

– Bajke nas uče životu, daćemo vam jednu dobru foru – kako uspeti na dvoru, priča u stihovima pisac i dodaje da bi roditelji trebalo da dovedu decu na predstavu ako žele da im ona budu uspešna, jer je i to tema komada.

Reditelj Jug Radivojević je do sada uradio sedam tekstova sa Bojovićem.

– Autor teksta Bojović uvek sjajno piše komade za decu, skoro u formi muzičkih partitura. Mi smo napravili predstavu koja je pogodnija za decu danas, gde je poruka da su rad i marljivost najvažniji u životu, uz naravno ljubav koja je osnova i suština svega – rekao je Radivojević.

Promo

Kompozitor Momčilo Bajagić Bajaga istakao je da prvi put radi muziku za dečju predstavu i podsetio da je sa ovim teatrom sarađivao kao autor pesama za delo „Instant seksualno vaspitanje“, koje se ipak obraća tinejdžerima u sazrevanju.

Promo

Aleksandar Radojičić, zvezda TV serija i filmova, nastupa u glavnoj ulozi Mačora, koji se priseća da je uskakao i u prethodnu verziju (1994), te drame koja se dugo igrala.

– Mi radimo modernu bajku, da bi je približili savremenoj deci. Zato je žanr tako nazvan – hip hop rep opereta, da bude blisko novim generacijama koje vole tu muziku – podvukao je Radojičić.

Promo

Glumac Viktor Savić rekao je da u predstavi ima elemenata svih tih muzičkih pravaca, ali da komad nije rađen samo u tom ključu, već ima prave songove koje su stvorili Bajaga i Lokner.

Promo

Nakon premijere, „Mačor u čizmama“ će se igrati intenzivno tokom celog maja, koji je poseban kao „Mesec premijera“.

Pročitajte još

Prva verzija predstave pod nazivom „Mačak u čizmama“ je izvedena u pozorištu „Boško Buha“ davne 1951. godine, kada je naslovnu ulogu igrao Mića Tatić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike